Savunma ve havacılık için 2 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı

Türk havacılık ve savunma sanayinin başarısının ardında araştırma ve geliştirme yatırımları bulunuyor. Geçen sene 12 milyar dolarlık ciroya sahip sektör, aynı yıl 2 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Savunma ve Havacılık Sanayiden AR-GE Yatırımı: Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneğince (SASAD) hazırlanan 2022 yılı “Sektör Performans Raporu”nu değerlendirdi.

Savunma ve havacılık için 2 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı

Yaptığı yazılı açıklamada sektörün 2022’deki toplam cirosunun 12 milyar 200 milyon dolara ulaştığını belirten SSB Başkanı Demir, şu bilgileri verdi:

Yüzde 20 Artış Yaşandı

“2021 yılı verileriyle kıyaslandığı zaman yüzde 20’lik bir artış olduğunu görüyoruz. 20 yıl öncesiyle kıyasladığımızda 12 katlık bir artış ve büyüme söz konusu. Benzer şekilde 2022 yılı AR-GE harcamalarına baktığımızda firmalarımız tarafından 2 milyar 61 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yapıldığı ve bir yıl öncesine kıyasla yüzde 26’lık bir artış olduğunu görüyoruz. Yapılan AR-GE yatırımlarında da 20 yıl öncesine oranla 40 katı bir artış bulunuyor.”

Başkan Demir, yol gösterici bir Türkiye için yüksek kabiliyetli sanayi altyapısını güçlendirmeyi, tasarım ve geliştirme faaliyetlerini desteklemeyi, yerli ve milli üretimde öncü olmayı sürdürerek Türk savunma sanayisini, ülkenin küresel güç vizyonu doğrultusunda inşa etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Savunma ve havacılık için 2 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı ile ilgili etiketler ekonomi Milli Savunma Sanayi Savunma Sanayi Başkanlığı İsmail Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.