Savunma sanayisinden deprem bölgesine 4 önemli proje geliyor

TUSAŞ’ın Kahramanmaraş’a yapacağı 1 milyar liralık uçak parçası fabrikasının ardından yeni yatırımlar açıklandı. Savunma Sanayii İstişare Toplantısı’nda depremden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı’nda karbon fiber üretim tesisinin müjdesi verildi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Şiddetli depremlerin ardından meydana gelen yıkımın etkilerini azaltabilmek için ülke genelinde seferberlik ilan edildi. Yıkımın büyüklüğüne bağlı olarak yaraların uzun vadeli sarılması ve kalıcı konut sağlanmasının önem kazandı. SSB Başkanı Demir, iskan ve konut projelerinin yeterli olmayacağını bildiklerini belirtti.

Savunma sanayisinden deprem bölgesine 4 önemli proje geliyor

Karbon Fiber İle İstihdam

Deprem sonrası bölgeye yapılan desteklerin anlam kazabilmesi için iskan kadar istihdamında sağlanması gerektiğini vurgulayan Demir, “Savunma sanayi firmalarımızın kolları sıvamalarını ve projeler üretmelerini öngördük” dedi. Demir, Kahramanmaraş’ta TÜSAŞ’ın uçak parçaları ile ilgili üretimin faaliyete geçeceğini hatırlatarak, Gaziantep için de kapsamlı bir yatırım yapma ihtiyacının olduğunu aktardı. Yatırım çalışmalarını anlatan Demir, Türkiye’de çok ihtiyaç duyulan ve kapsamlı bir yatırım isteyen proje olan karbon fiber üretim tesisinin müjdesini paylaştı.

Demir ayrıca diğer projeleri de şöyle duyurdu: “Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde sanayicilerimizle bir araya geldik. TUSAŞ ve Roketsan’ın bölge sanayicileriyle birlikte hayata geçirecekleri karbonfiber üretimi ve karbonfiber sonrasında oluşacak kompozit ürünlerin üretimini kapsayacak yatırımı konuştuk. Ayrıca HAVELSAN’ın deprem bölgesindeki bazı yerlere kuracağı Bilişim Kampüsleri de yazılım alanında bölgenin önemli bir kaynak olmasını ve bölge insanının iş istihdamını sağlayacak.

Hatay/Kırıkhan'da Roketsan’ın silah ve roket sistemleri üretimi ile Pavotek’in bilişim alanında yapacağı yatırımların çalışmaları başladı. Bölge kalkınmasına fayda sağlayacak ve istihdamı artıracak tesisler, sektörümüze de önemli katkı sunacak.”

Savunma sanayisinden deprem bölgesine 4 önemli proje geliyor ile ilgili etiketler ekonomi deprem Savunma sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.