Savunma Sanayii'nden sert uyarı: Bunları not ediyoruz

Bir televizyon programına katılan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’ye gizli ya da açık ambargo uygulayan ülkelere dönük açıklama yaptı. Demir, 'Silahları vermem etmem diyenlere bunları not edip günü geldiğinde önlerine sunacağız, bu defterleri tekrardan açmak gerekecek' dedi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İBRAHİM AÇAR

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dosta düşmana önemli mesajlar verdi. Bir televizyon programına katılan Demir, Türkiye’ye gizli ya da açık ambargo uygulayan ülkelere dönük yaptığı açıklamada, “Silahları vermem etmem diyenlere bunları not edip günü geldiğinde önlerine sunacağız, bu defterleri tekrardan açmak gerekecek” diye tarihi bir açıklama yaptı. Batı’da çok ses getireceği açık olan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye’nin dostlarına güvenilir olduğunun altını çizen Demir, “Türkiye’ye güvenin, iş birliği yapın hiç bir zaman pişman olmayacaksınız” dedi.

Açıklamalarında Rus tarafına da mesaj veren Demir “Ukrayna ile S/İHA projeleri devam ettiği gibi korvet projemizde devam ediyor” dedi. Bilindiği üzere Rusya, Türk-Ukrayna savunma sanayi işbirliğinin askeri risk yaratacağını açıklamıştı.

Son günlerde çok tartışılan F-16 platformlarıyla ilgili konulan Demir, şöyle konuştu: “F-16 modernizasyonunu kesinlikle kendimiz yaparız hem de çok iyisini yaparız ve tamamen milli sistemlerle donatılmış, görev bilgisayarı ve aviyonikleri tamamen yerli sistem olarak devreye konulabilir.”

SSB Prof. Dr. İsmail Demir, Siper projesinde balistik füze önleme kabiliyetine sahip bir sürümün olacağını söyledi. Demir, “Balistik füze önleme kabiliyetli Siper’in uç sürümü 2026-2027 civarı hazır.” şeklinde konuştu. Siper füzelerinin S-400 muadili olacağı yorumları yapılıyor.

Savunma Sanayii'nden sert uyarı: Bunları not ediyoruz ile ilgili etiketler Uyarı savunma sanayii Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir silah ambargosu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.