Savaştan kaçan Ukraynalı ressam Alexandr Melnykov, Ankara'ya geldi

Ukraynalı Ressam Alexandr Melnykov, savaş nedeniyle Kiev'i terk etmek zorunda kaldı ve Türkiye'deki dostlarının daveti üzerine 6 günlük yolculuğun ardından Ankara'ya geldi. Sanatçının çalışmalarından bazı örnekler de Bilim Ağacı Vakfı'nın ArtAnkara'da açılan standında sergilendi. Büyük bir şölenle karşılandığını belirten Melnykov, eşi ile bir süre Ankara'da kaldıktan sonra Kiev'e döneceğini söyledi.

Ukrayna'daki Rus işgal operasyonunun ardından birçok insan gibi Kiev'den ayrılmak zorunda kalan Ressam Alexandr Melnykov, dostlarının daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Sanatçı, Ankara'da, arkadaşı iş insanı Mustafa Atilla'nın konuğu olarak bir süre kalacak. Sanatçının çalışmalarından bazı örnekler de Bilim Ağacı Vakfı'nın ArtAnkara'da açılan standında sergilendi.

Savaştan kaçan Ukraynalı ressam Alexandr Melnykov, Ankara'ya geldi

Altı günlük yolculuktan sonra Ankara'ya ulaşın sanatçı ve eşi Lena'nın dostlarıyla buluşması duygulu anlara sahne oldu.

''GÜLÜMSELERİNİ GÖRMEK BİZE YAŞADIKLARIMIZI UNUTTURDU''

Ajans Bizim'e açıklamalarda bulunan sanatçı, zor bir yolculuktan sonra "büyük bir şölenle karşılandığını" belirterek, "Böyle kutlamalarda, bu güzel gülümsemeleri görmek bize bütün yaşadıklarımızı unutturdu" dedi.

Savaştan kaçan Ukraynalı ressam Alexandr Melnykov, Ankara'ya geldi - Resim : 2

Sanatçı, Ukrayna'da savaşın yakın zamanda bitmesini umduğunu belirterek, herkesin yüzünün güldüğü, kutlamaların yapıldığı günlere dönüleceğine inandığını söyledi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Melnykov, Ukrayna'daki durum konusunda, "Şu anda sağlıklı bilgilere ulaşamıyoruz. Sadece televizyonda duyduklarımıza inanmak durumundayız. Kiev'de altı geceyi sığınakta geçirdik. Sürekli silah sesleri geliyordu. Dışarıdaki yakınlarımızı merak ediyorduk. Daha önce böyle bir duruma düşmemiştik. Kendimiz için değil, yakınlarımız için endişeliydik" diye konuştu.

Oğlu, gelini ve torunun Batı Ukrayna'da Lviv'de olduğunu belirten Alexadr Melnykov, orada herhangi bir askeri operasyon olmadığını ifade ederek, "Umut ediyoruz ki kısa sürede sorun çözülür" dedi.

Savaştan kaçan Ukraynalı ressam Alexandr Melnykov, Ankara'ya geldi - Resim : 3


''BİZE VE ÜLKEMİZE DEĞER VERİLDİĞİNİ GÖRDÜK''

Alexandr Melnykov, eşi ile bir süre Ankara'da kaldıktan sonra Kiev'e döneceğini söyledi. Melnykov, "Bu kadar iyi insan karşıladı bizi. Hem bize hem ülkemize çok değer verildiğini gördük. Bu çok büyük mutluluk bizim için. Ancak ülkemize döneceğiz. Orası bizim vatanımız. Daha önce de Ankara'ya gelmiştik. Ukrayna'da her şey yolunda olduğundaydı o zaman..." dedi.


ALEXANDER MELNYKOV KİMDİR?

Melnykov, 1957 yılında Moskova'da doğdu. Odessa'daki Sanat Lisesi ve Kiev'deki Ulasal Sanat Akademisi'ni bitirdi. Alexandr Melnykov, İsviçre, Fransa, Japonya, Almanya ve Kanada'da birçok sergiye katıldı.

ABD'de 2000 yılında New Jersey'deki "20 Yıl Sonra'", 2001 yılında "Bilinmeyen Rusya IV" sergisine katılan sanatçı çok sayıda kişisel sergisiyle de resim tutkunlarının karşısına çıktı. Odessa, Kiev ve Vancouver'deki kişisel sergileri büyük ilgi gördü.

2012 yılında, Ukrayna Hava Yolları tarafından 11.000 m2 alanda desteklenen ve Melnykov'un iki çalışmasının yer aldığı sergi Guinness Rekorlar kitabına girdi.

Ukrayna Ulusal Sanatçılar Birliği üyesi olan Alexandr Melnykov'un adı ünlü Benezit - l'Encyclopede Mondiale des Arts'ta yer alıyor.

Savaştan kaçan Ukraynalı ressam Alexandr Melnykov, Ankara'ya geldi ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş sanat Alexandr Melnykov kiev Bilim Ağacı Vakfı ArtAnkara
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.