Savaşın en acı yüzü: Bir bebek, Kiev metro sığınağında dünyaya geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalin perde arkasında insanlık dramı yaşanıyor. Başkent Kiev dahil pek çok kentte vatandaşlar korku içinde sığınaklarda beklerken, savaştan en çok sivillerin etkilendiği görülüyor. Kiev'de metroya sığınan bir hamile kadın, insanlık dışı şartlarda doğum yaptı. İşte savaşın en vahşi yüzününün görüntüleri...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üçüncü gününde de yürek burkan manzalaralar yaşanıyor. 

Siren seslerinin kesilmediği ülkede benzin istasyonlarında, marketlerde kuyruklar oluşurken Kiev'de art arda yaşanan patlamaların ardından, bazı siviller de bombalardan korunmak için metro istasyonlarına sığındı. Şehir merkezlerine düşen roketler sonucu siviller yaralandı.

BAŞKENT KİEV'DE SİREN SESLERİ

Rus güçlerinin kuzey yönünden yüklendiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki patlama sesleri, şehrin ünlü Maidan Nezalejnosti (Bağımsızlık Meydanı) başta olmak üzere kentin geneline hâkim oldu.

Savaşın en acı yüzü: Bir bebek, Kiev metro sığınağında dünyaya geldi

 

İNSANLAR METROLARA SIĞINDI

Kiev'e saldırının ardından otellerde kalanlar sığınaklara alındı. Özellikle Kiev metrosuna sığınan sivillerin görüntüleri haber ajansları tarafından servis edildi. Bu dramatik görüntüler, 1940-1941 yıllarında Nazi bombardıman uçaklarından atılan bombalara karşı İngiltere'de, Londra metrosuna sığınan sivilleri hatırlattı.

 

METRODA DOĞAN SAVAŞ BEBEĞİ

Öte yandan gazetece Gülsüm Khalilova, Kiev'den yaptığı paylaşımlarla son durumu sosyal medyadan anlatıyor.

Savaşın en acı yüzü: Bir bebek, Kiev metro sığınağında dünyaya geldi - Resim : 2

Khalilova gece yaptığı paylaşımda Kiev Metrosu'nda bir bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Khalilova "Az önce Kyiv metro sığınağında bir bebek dünyaya geldi" diyerek bebeğin fotoğrafını paylaştı.

Savaşın en acı yüzü: Bir bebek, Kiev metro sığınağında dünyaya geldi ile ilgili etiketler Bebek metro Savaş Ukrayna Çocuk kiev sığınak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.