Savaşın başından beri ilk kez oldu... Ukrayna, Rusya'yı vurdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaşta bir ilk yaşandı. Ukrayna güçleri ilk kez Rus topraklarında saldırı düzenledi. Ukrayna güçleri Rusya'da bir petrol rafinerisini vurdu. saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken bölgedeki siviller tahliye edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesinin başladığı günden bu yana bir ilk yaşandı. Ukrayna, Rusya'ya ait bir petrol rafinerisini vurdu. Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlediği saldırıda ölü veya yaralının bulunmadığı ifade edildi.

Rusya’da Belgorod şehrinin valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin şehirdeki petrol rafinerisine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Gladkov yaptığı yazılı açıklamada, şehirdeki petrol rafinerisinde yaşanan patlama nedeniyle yangın çıktığını söyledi.

Savaşın başından beri ilk kez oldu... Ukrayna, Rusya'yı vurdu

Yangının, alçak irtifada uçarak Rusya’ya giren Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin saldırısı neticesinde gerçekleştiğini belirten Gladkov, rafineride yaşanan patlama nedeniyle ölü veya yaralının bulunmadığını kaydetti.

SİVİLLER TAHLİYE EDİLDİ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki rafinerinin yakınlarındaki sivillerin tahliye edildiği ve yangın söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Savaşın başından beri ilk kez oldu... Ukrayna, Rusya'yı vurdu - Resim : 2

MARİUPOL'DE SOKAK ÇATIŞMALARI

Rus füzelerinin hedefi olan Mariupol'de ise artık şehir çatışmaları devam ediyor.

Kent haftalardır kuşatma altında Belediye başkanlığından yapılan açıklamaya göre, aralarında çocukların ve kadınların da olduğu 5 binden fazla sivil öldürüldü.

Savaşın başından beri ilk kez oldu... Ukrayna, Rusya'yı vurdu - Resim : 3

Ukrayna kuvvetleri, Rusların çekiliyoruz açıklamasına şüpheyle yaklaşıyor.

LUHANK BÖLGESİNDE AĞIR BOMBARDIMAN

Bölgesel askeri vali yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesindeki bazı kasabaların Rus güçlerinin "ağır bombardımanı" ile vurulduğunu söyledi.

Luhansk bölgesel askeri yönetiminin başkanı Serhii Haidai, vurulan kasaba ve şehirlerden bazıları arasında Severodonetsk, Rubizhne, Lysychansk, Kreminna ve Ivanivka'nın yer aldığını söyledi.

Savaşın başından beri ilk kez oldu... Ukrayna, Rusya'yı vurdu ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Saldırı petrol rafinerisi
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.