Savaşın acısını en çok çocuklar çekiyor! Pembe pijamasıyla hafızalara kazındı

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları devam ederken savaşın acısını en çok çocuklar çekiyor. Rus bombalarından yıkılan bir apartmanda ağır yaralanan küçük bir çocuk hayatını kaybetti. Küçük çocuğun kanlar içinde kalan pembe pijaması ise hafızalara kazındı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 5 gündür devam ediyor. Tüm dünyanın büyük tepkisii çeken saldırılar ve çatışmalardan en çok çocukların etkilendiğini kanıtlayan görüntüler ortaya çıktı. Rus bombalarından yıkılan bir apartmanın enkazında kalan küçük bir kız çocuğu ağır yaralı olarak çıkarılsa da doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. İsmi bilinmeyen kız çocuğunun giydiği pembe pijaması ise hafızalara kazındı.

Öte yandan küçük çocuğun annesi olduğu düşünülen bir kadının göz yaşlarıyla doktorların müdahalesini izlediği görüldü.

YÜZLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna'daki insan hakları gözlemcileri Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 210 sivilin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda sivilin yaralandığını belirtiyor. Birleşmiş Milletler ise sivil can kayıplarının artmasından endişe ediyor.

Öte yandan Rusya her ne kadar sivil hedeflerin vurulmayacağını açıklasa da aralarında hastane ve okulların da olduğu çok sayıda sivil binayı bombalarla yerle bir etti. Öte yandan binlerce Ukraynalı ülkeden ayrılmak için yoğun çaba gösteriyor. Özellikle Polonya sınırında çok sayıda sığınmacı günlerdir bekliyor.

Savaşın acısını en çok çocuklar çekiyor! Pembe pijamasıyla hafızalara kazındı ile ilgili etiketler Ukrayna Savaş Rusya Çocuk sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.