Savaşı daha da şiddetlendirecek gelişme! 42 adet F-16 gönderilecek! Zelensky: Bu daha başlangıç!

Hollanda Başkanı Mark Rutte, Danimarka ve Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul ettiğini duyurdu. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ''Mark Rutte ile pilotlarımızın eğitiminin tamamlanmasının ardından Ukrayna’ya 42 adet F-16 savaş uçağı verilmesi konusunda anlaştık. Bu daha başlangıç'' dedi.

Hollanda Başkanı Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Eindhoven kentindeki askeri hava üssünde bir araya geldi.

Rutte görüşmeye dair yaptığı açıklamalarda, "Danimarka ve Hollanda Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul etti" sözlerine yer verdi.

ZELENSKİY: BU DAHA BAŞLANGIÇ

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ''Mark Rutte ile pilotlarımızın eğitiminin tamamlanmasının ardından Ukrayna’ya 42 adet F-16 savaş uçağı verilmesi konusunda anlaştık. Bu daha başlangıç'' dedi.

Savaşı daha da şiddetlendirecek gelişme! 42 adet F-16 gönderilecek! Zelensky: Bu daha başlangıç!

ABD ONAY VERDİ

Hollanda Savunma Bakanlığı, 18 Ağustos'ta Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını teslim etmesinin ABD tarafından onaylandığını açıklamıştı.

UKRAYNALI PİLOTLARA EĞİTİM VERECEKLER

Ukrayna'ya F-16 tedariki amacıyla Hollanda ve Danimarka'nın öncülüğündeki ülkeler, Ukraynalı pilotları NATO'da yaygın kullanılan ABD yapımı F-16 savaş uçakları için eğitmeyi mayısta kabul etmişti.

Savaşı daha da şiddetlendirecek gelişme! 42 adet F-16 gönderilecek! Zelensky: Bu daha başlangıç! ile ilgili etiketler Vladimir Zelenskiy Hollanda Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.