Türkiye’de satılan her 10 otomobilden 9’unun otomatik vitesli olduğu açıklandı.

2024 yılının ilk üç ayında Türkiye’de satılan her 10 otomobilden 9’unun otomatik vitesli olduğu açıklandı. Otomatik vitesli araçların pazar payı gittikçe artıyor.

2024 yılının ilk çeyreğinde, yani ocak-şubat-mart aylarında Türkiye’de satılan otomobillerin yüzde 89,3’ü otomatik vitesli araçlardan oluştu. Bir başka deyişle Türkiye’de satılan her 10 otomobilden 9’u otomatik vitesli oldu.

SATILAN HER OTOMOBİLDEN 10'U OTOMATİK VİTES

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2024 yılının ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 25,2 büyüdü. Ocak-şubat-mart döneminde toplam 295 bin 519 araç satıldı.

Otomobil satışları yüzde 33 artarken hafif ticari araç satışındaki artış yüzde 2,6’da kaldı. Otomobil satışlarında şanzıman tercihi otomatiğe döndü. Satılan her 10 otomobilden 9’u otomatik vitesli araçlardan oluştu.

Lüks otomobillerin tamamı otomatik vitesli olarak satıldı. Küçük şehir otomobillerinin yüzde 97’si de otomatik şanzımanlı olarak alıcı buldu. Manuel şanzımanlı araçların payı her geçen yıl azaldı ve bu yıl tek haneye yaklaştı.

Türkiye’de satılan her 10 otomobilden 9’unun otomatik vitesli olduğu açıklandı. ile ilgili etiketler Otomobil Otomotiv sektörü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.