Sasha Zverev, Djokovic'e dur dedi... Tokyo 2020'de finalin adı Zverev-Khachanov

Bu yıl Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan dünya 1 numarası Novak Djokovic'in "Altın Slam" rüyası suya düştü. Tokyo 2020'de tek erkekler finali Alman raket Alexander Zverev ile Karen Khachanov arasında oynanacak.

Dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, "Altın Slam" hedefine ulaşamadı. 34 yaşındaki yaşayan efsane, Tokyo 2020'de Alexander Zverev'e yarı finalde mağlup oldı. Bu sezon ilk 3 Grand Slam turnuvasında da şampiyon olan Djokovic, olimpiay altınını boynuna takarak "Altın-slam" yapmak istiyordu.

Bu yıl Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan Nole, Tokyo'da Hugo Delien, Jan-Lenard Struff, Davidoch Fokina ve Kei Nishikori'yi set vermeden eleyerek yarı finale çıkıştı. 

Yarı finalde Almanlar'ın 1 numarası ve dünya 5 numarası Sacha Zverev'le karşılaşan Djokovic, ilk seti 6-1 kazandı. Herkes dünya 1 numarasının rahat rahat finale çıkacağını düşünüyordu ancak 24 yaşındaki Zverev 2. seti 6-3, karar setini de 6-1 kazanarak adını finale yazdırdı. 

FİNAL MAÇI PAZAR GÜNÜ

Yarı finalin diğer ayağında ise dünya 25 numarası Rus raket Karen Khachanov, İspanyol rakibi Pablo Carreno-Busta'yı eleyerek finale yükseldi. Khachanov-Zverev finali pazar günü oynanacak. Aynı gün Djokovic ile İspanyol rakibi bron madalya için karşı karşıya gelecek.

Sasha Zverev, Djokovic'e dur dedi... Tokyo 2020'de finalin adı Zverev-Khachanov
Zverev geri dönüşe inanamıyor.

 

Bu sezon Madrid Masters ve Acapulco'da şampiyon olan Zverev, Avustralya Açık çeyrek finalinde Djokovic'e 3-1 mağlup olmuştu. Sırp yıldıza karşı 4. kez kazanan Alman tenisçi, Khachanov karşısına net favori olarak çıkacak.

Sasha Zverev, Djokovic'e dur dedi... Tokyo 2020'de finalin adı Zverev-Khachanov - Resim : 2

KADINLARDA BENCİC-VONDROUSOVA FİNALİ

Tokyo 2020'de tek kadınlarda ise Belinda Bencic ile Marketa Vondrousova finale yükselmişti. Dün oynanan yarı finallerde, Kazak rakibi Elena Rybakina'yı 2-1 mağlup eden İsviçreli Bencic, kariyerinin en büyük başarısına ulaştı.

23 yaşındaki dünya 12 numarası gibi Çek ekolünün yeni nesil temsilcilerinden Vondrousova da kariyerinin en büyük maçına çıkacak. 22 yaşındaki dünya 41 numarası, final yolunda Naomi Osaka ve Elina Svitolina gibi rakipler karşısında oynadığı müthiş tenisle yarın oynanacak final maçının da favorisi konumunda...

Sasha Zverev, Djokovic'e dur dedi... Tokyo 2020'de finalin adı Zverev-Khachanov - Resim : 3

Sasha Zverev, Djokovic'e dur dedi... Tokyo 2020'de finalin adı Zverev-Khachanov ile ilgili etiketler Tenis tokyo 2020 Alexander Zverev novak djokovic Belinda Bencic Marketa Vondrousova Karen Khachanov
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.