SASA’dan kritik imza! Honeywell UOP ile anlaşma yapıldı

Toplam 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklayan SASA Polyester Sanayi AŞ, bunun 1.5 milyar dolarlık kısmı için ilk adımım attı. Yumurtalık yatırım alanında Propilen (PDH tesisi) Üretim Tesisi kurulması ile ilgili Honeywell UOP ile lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzaladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

SASA Polyester Sanayi AŞ, Honeywell UOP ile lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

SASA’dan kritik imza! Honeywell UOP ile anlaşma yapıldı

Şirketin KAP’ta yer alan açıklamasında, “Şirketimize tahsis edilen Yumurtalık yatırım alanında, 2026 yılı ilk yarısında tamamlanması planlanan, ciroya katkısının bugünkü şartlarla 1,2 milyar dolar, yatırım bedelinin ise 1,5 milyar dolar olması beklenen 1.000.000 ton/yıl kapasiteli Propilen (PDH tesisi) Üretim Tesisi kurulması ile ilgili şirketimiz ile Honeywell UOP arasında lisans, teknik hizmet ve garanti anlaşmaları imzalanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

SASA’dan kritik imza! Honeywell UOP ile anlaşma yapıldı ile ilgili etiketler ekonomi SASA
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.