Şartlar olgunlaştı kara harekatı ‘an’ meselesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bir gece ansızın gelebiliriz' sözünün ardından TSK'nın başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı kapsamında gün içerisinde terör mevzilerine yönelik topçu atışları ve İHA/SİHA operasyonları devam etti. Azez ve Kilis’e düzenlenen roketatarlı terörist saldırılarının ardından ise Fırtına obüsleri sahneye çıkarak Kobani’yi ateş altına aldı. Suriye'de Türkiye'nin güvenliğini sağladığı tüm bölgelerde okulların tatil edilmesi kara harekatının başlangıcı olarak yorumlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği emirle Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yuvalanan terör hedeflerine başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nın ardından gün içerisinde küçük operasyonlar da devam ediyor. Bu kapsamda yerli üretim İHA ve SİHA’larla sınıra yakın bölgelerde mevzilenen PKK/YPG/PYD’li teröristler ateş altına alınarak imha ediliyor.

TERÖR HEDEFLERİ ATEŞ ALTINDA

Akşam saatlerinde önce Fırat Kalkanı Harekatıyla terörden arındırılan ve üslerimizin bulunduğu Azez’e düzenlenen roketatarlı terörist saldırı ve ilerleyen saatlerde Kilis’e gerçekleştirilen saldırının ardından Fırtına obüsleri terör örgütünü yoğun ateş altına aldı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonları neticesinde Ayn Dagne hattında imha edilen PKK/YPG/PYD terör örgütü mevzilerinin son hali uydular aracılığıyal görüntülendi.

Şartlar olgunlaştı kara harekatı ‘an’ meselesi! - Resim : 3

İKİNCİ EMRE KADAR OKULLAR TATİL

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgi ve görüntülerde TSK’nın terör örgütüne yönelik yoğun ateş açtığı görüldü. Yaşanan çatışmaların ardından ise Türkiye’nin güvenliğini sağladığı tüm bölgelerde ikinci bir emre kadar okullar tatil edildi.

SINIRDA 'ALARM' DURUMU

Sınırda bekletilen kara kuvvetlerinin ise alarm durumuna geçtiği bildirildi.

Türkiye’den havalanarak Ayn el Arab’da terör hedeflerini vuran savaş uçakları, başarıyla görevlerini icra etti. Türk topçu birlikleri de Kamışlı çevresinde bulunan terör hedeflerini ateş altına alırken, operasyona destek veren SİHA’lar da Terbasiya kırsalında teröristleri avladı.

SIZMA GİRİŞİMLERİ ÖNLENDİ

TSK unsuları Tel Rıfat, Minniğ Askeri Hava Üssü, Ayn İsa, Kadr Khasher bölgesinde bulunan teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürürken sızma girişiminde bulunan terör örgütü mensupları da engellendi.

Yaşanan gelişmelerin ardından ise Suriye Milli Ordusu (SMO) da alarm durumuna geçerek sızma girişiminde bulunan teröristleri engellemeye başladı.

KARA HAREKATI BAŞLAYACAK MI?

Kilis'e düzenlenen roketatarlı terör saldırısının ardından ise bölgede geniş önlemler alındı. Tüm bu gelişmelerin ardından akıllarda 'kara harekatı başladı mı?' soruları yer etti. 

Şartlar olgunlaştı kara harekatı ‘an’ meselesi! ile ilgili etiketler Türkiye TSK Suriye Operasyon Pençe Kılıç Hava Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.