Şarkısının çalıntı olduğu iddia edilmişti... Ed Sheeran'a mahkemeden iyi haber

Mahkeme, 31 yaşındaki İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran'ın (Edward Christopher), 2017 hiti "Shape of You" parçası ile bir sanatçının telif hakkını ihlal etmediğine karar verdi.

Geçen ay yapılan bir duruşmada, Ed Sheeran ve 'Shape of You' ortak yazarları, Snow Patrol'den John McDaid ve yapımcı Steven McCutcheon, Sami Chokri ve Ross O'Donoghue'nun 2015 tarihli "Oh Why" şarkısını çaldıkları suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

ED SHEERAN 'ÇALINTI' DAVASINI KAZANDI

Davada bugün açıklanan kararda Sheeran'ın Shape of You'yu yazarken Oh Why'dan bir cümleyi "bilerek ya da bilinçsizce" kopyalamadığı sonucuna vardı.

Şarkıcı-söz yazarı ve ortak yazarları, ilk olarak Mayıs 2018'de yüksek mahkemeden Chokri ve O'Donoghue'nin telif hakkını ihlal etmediklerini beyan etmesini talep ederek yasal işlem başlattı.

Şarkısının çalıntı olduğu iddia edilmişti... Ed Sheeran'a mahkemeden iyi haber

İki ay sonra, Sami Switch adı altında performans sergileyen bir grime sanatçısı olan Chokri ve O'Donoghue, “iddia edilen ihlalle ilgili olarak telif hakkı ihlali, tazminat ve gelirden pay verilmesi”ni talep ettiler.

Londra'daki Rolls Building'deki 11 günlük duruşma sırasında Sheeran, şarkı yazarlarından cümlelerini aldığı iddiasını reddetti. Shape of You, 2017'de İngiltere'de en çok satılan şarkı olmuştu. Shape of You şarkısı YouTube'da yaklaşık 6 milyon görüntüleme elde etmişti. (Ajans Bizim)

Şarkısının çalıntı olduğu iddia edilmişti... Ed Sheeran'a mahkemeden iyi haber ile ilgili etiketler mahkeme dava ed sheeran shape of you
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.