Sararan çamaşırları bembeyaz yapmak artık hayal değil! Bu formülle çamaşırlar ilk günkü kadar güzel görünüyor: Karbonat, beyaz sirke, tuz…

Beyaz çamaşırlar zamanla sarararak çirkin bir görüntüye sahip oluyor. Ancak çok basit formüllerle bunu engellemek mümkün oluyor. Doğru malzemelerle beyazlık geri geliyor. İşte detaylar…

Beyaz çamaşırların ya da kıyafetlerin en büyük problemi sararma oluyor. Düzenli olarak yıkansa bile bu tür çamaşırlar kendi kendine sararıyor. Sararmaları bir türlü gideremeyen kişiler, kıyafetlerini çöpe atmak zorunda kalıyor. Bu da hem israfa yol açıyor hem de en sevilen kıyafetleri kaybetmenize sebep oluyor.

Sararmalarla baş etmenin birbirinden doğal yolları bulunuyor. Bu yollara başvurarak sarı lekeleri gidermek mümkün oluyor. Bunun yanı sıra kıyafetleri yıkama sıklığına ve deterjan seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Doğru yöntemleri uygulamanız ve yıkama tekniklerini kullanmanız halinde çamaşırların eski haline gelmesi kolaylaşıyor.

KARBONAT, SARARMALARI ENGELLİYOR

Karbonat sararmaları önlemek için en fazla tercih edilen yöntemlerden biri oluyor. Sararan bölgeye dökülen karbonatın üzerinde bir miktar limon sıkılıyor. Ardından 10 dakika süreyle beklemek gerekiyor.

Oluşan karışım lekelerin parçalanarak yerinden çıkmasını sağlıyor. Bekleme sonrasında kıyafetleri çamaşır makinesinde bir kere yıkamak faydalı oluyor. Özellikle bebek kıyafetleri için bu yöntem faydalı oluyor.

BEYAZ SİRKE, TUZ KARIŞIMI

Sararan çamaşırları bembeyaz yapmak artık hayal değil! Bu formülle çamaşırlar ilk günkü kadar güzel görünüyor: Karbonat, beyaz sirke, tuz…

Beyaz sirke ve tuz karışımı da en etkili yöntemler arasında gösteriliyor. Sararan bölgenin üzerine tuz dökülmesi ve ardından beyaz sirke eklenmesi gerekiyor.

Bekleme süresi olarak 30 dakika uygulanıyor. Ardından çamaşır makineye atılıyor.

ASPİRİN YA DA OKSİJENLİ SU İLE SARI LEKELER ORTADAN KAYBOLUYOR

Kıyafetler geniş bir kaba konulduktan sonra 5-6 adet aspirinin kabın içerisine yerleştirilmesi gerekiyor. Ardından sıcak su ekleniyor ve kaşık kullanarak karıştırılıyor. Bu uygulamada bekleme süresi 1 saat oluyor.

Bir saatin sonunda çamaşırlar bir de makine de yıkanıyor. Böylece sararan noktalar, beyaz görünümüne yeniden kavuşuyor. Bu yöntem; bebek ve yetişkin kıyafetleri, nevresim takımları ve diğer tekstil ürünleri için uygulanabiliyor. Tüm yöntemler son derece doğal olduğu için çamaşırların dokusunda herhangi bir bozulmaya yol açmıyor.

Sararan çamaşırları bembeyaz yapmak artık hayal değil! Bu formülle çamaşırlar ilk günkü kadar güzel görünüyor: Karbonat, beyaz sirke, tuz… ile ilgili etiketler Beyaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.