SAR 762 MT seri üretime hazır

Türkiye son yıllarda savunma sanayinde yaptığı atak sonucunda milli silahlarla dünyada söz sahibi bir ülke konumuna ulaştı. Savunmada yerlileşme çalışmaları her alanda hızla devam ediyor. Son olarak yerli makineli tüfek SAR 762 MT de testleri başarıyla geçerek seri üretim aşamasına geldi.

Yerli makineli tüfek SAR 762 MT yapılan testleri başarıyla geçti. Silah hızlı değiştirilebilir namlu ile kesintisiz atış yapabilme özelliği ile asker ve polisin yeni gözdesi olacak. Özgün ve yerli makineli tüfek SAR 762 MT'nin seri üretimi için çalışmalar başladı.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, SAR 762 MT ile ilgili 21 Şubat'ta yaptığı açıklamada "Platformlar için 7.62 mm Makineli Tüfek PMT 7.62’nin geliştirmesi sürüyor. Kalifikasyonu tamamlandıktan sonra teslimatına başlayacağımız bu silah sisteminde dışa bağımlılığı bitirecek, artık yerli ve milli üretimle güvenlik güçlerimizin kullanımına sunacağız." ifadelerini kullanmıştı. 

Yerli ve milli tüfek, Düzce'de üretilecek. SAR 762 MT'nin 4 ayrı modeli bulunuyor. Hızlı değiştirilebilir namlu ile kesintisiz atış kabiliyetine sahip.

SAR 762 MT seri üretime hazır

Isınan namlu, yedek namluyla hızlı ve emniyetli şekilde değiştirilebiliyor. Böylelikle tüfek, ateş gücünden ödün vermeden muharebeye devam etme olanağı sağlıyor.

SAR 762 MT seri üretime hazır - Resim : 2

Bin 200 metreden uzun menzile sahip silahın ortalama ağırlığı ise 12 kilogram. 

Mehmetçiğin yeni yol arkadaşının teknik özellikleri ise şöyle:

SAR 762 MT seri üretime hazır - Resim : 3

SAR 762 MT seri üretime hazır ile ilgili etiketler Savunma sanayi tüfek İsmail Demir SAR 762 MT sarsılmaz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.