Sapyoseksüel ne demek? Sapyoseksüel kimlere denir?

Sapsyoseksüel ne demek sorusunun yanıtı arama motorlarının en çok sorgulanan sorusudur belki de. son günlerde adını sıkça duyduğumuz sapyoseksüel kelimesi, Akıllı veya zeki sözcüğünün latincesi olan sapien ile sexualis'in birleşmesinden oluşur. Pekik kimlere sapyoseksüel denir? İşte detaylar...

Sapyoseksüel ne demek sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Adını sıkça duyduğumuz ancak anlamını bilmediğimiz kelimelerden olan Sapyoseksüel, Akıllı veya zeki sözcüğünün latincesi olan sapien ile sexualis'in birleşmesinden oluşur. Peki kimlere sapyoseksüel denir? İşte detaylar..

SAPYOSEKSÜEL NE DEMEK?

Sapyoseksüel kelimesi, dış görünüş ve fiziksel özelliklerden etkilenmeyip öncelik olarak zeka ve entelektüel seviyeden etkilenen insanları tanımlamak için kullanılır. 

Kelimenin kökeni ise akıllı veya zeki sözcüğünün Latincesi olan "sapien" ile "sexualis" kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. İnsanın bedeninden ziyade beynine duyulan hayranlık hissine sahip kişiler olan sapyoseksüeller, zekayı en önemli tahrik edici unsur olarak görürler.

Sapyoseksüel nedir? Kime sapyoseksüel denir?

Kültür düzeyi, eğitim durumu, espri yeteneği ve mizah anlayışı da sapyoseksüeller için önemli kriterlerdendir. Bir sapyoseksüel, ona gönderdiğiniz etkileyici bir fotoğraftan değil, onunla mesajlaşırken dil bilgisi kurallarına ne kadar dikkat ettiğinize bakar ve bundan etkilenir. Ayrıntıclık ve mükemmeliyetçilik de sapyoseksüeller arasında oldukça yaygındır. İş yaşamında genelde başarılı kişiler olan sapyoseksüeller kolay kolay beğenmeyen seçici insanlardır.

SAPYOSEKSÜEL KİMLERE DENİR?

Fiziksel olarak ortalamanın üstünde olan ancak ortalama zekaya sahip birini çekici bulmayan sapyoseksüellerin, birine karşı cinsel çekim duyabilmesi için karşıdaki kişinin ileri düzeyde bir zekaya ve entelektüel seviyeye sahip olmasının gerekli olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya konmuştur. Bilimsel araştırmalar sapyoseksüellerin, zekası yüksek olan birinin düşüncelerinden ve davranışlarından etkilenmenin de ötesinde zekası yüksek olan biriyle, karşılaştıklarında cinsel olarak da uyarıldıklarını ortaya koyuyor.

Sapyoseksüel ne demek? Sapyoseksüel kimlere denir? ile ilgili etiketler sağlık sapyoseksüel ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.