Şansal Büyüka: Futbolcular rol yapıyor, hakemler de bunu yiyor!

Şansal Büyüka bugünkü yazısında rakibe kart göstermeye yönelik "Oscar'lık" performanslara değindi... Falcao'nun Erzurum'da gördüğü 2. sarı kartta hakemin kandırıldığını yazan duayen yorumcu, bu davranışların futbolu çirkinleştirdiğine işaret etti.

Milliyet'in duayen spor yazarı Şansal Büyüka, bugün köşesinde Radamel Falcao'nun Erzurum'da gördüğü kırmızı karta değindi... Antalyaspor'un Alman yıldızı Lukas Podolski'nin "Türkiye'de futbolcular Hollywood yıldızları gibi" sözüne atıfta bulunan Büyüka, hakem Arda Kardeşler'in aldatıldığını savundu.

KÖTÜ NİYET ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Büyüka, şu ifadeleri kullandı:

"Bu “el-yüz” temasları Türk futbolunu kanser hücreleri gibi sarmaya başladı. Hafta içinde Milliyet’te “Sahtekarlığa Oscar vermeyin” başlığı ile bir yazı yazdım ve bu kuralın futbolun kötü niyetli oyuncularına prim verdiğini belirttim.

Antalyasporlu, dünya markası Podolski de yine hafta içinde kendi kişisel hesabından “Türk futbolcuları Hollywood aktörleri gibi... En ufak faulde, ayakları kırılmış gibi feryat edip yerde kıvranmaya başlıyorlar” dedi.

Erzurumspor - Galatasaray maçı tam da Podolski’nin dediği gibi oldu. Falcao’nun eli ilk yarıda rakibinin yüzüne gitti, sarı kart gördü. İkinci yarıda bir daha gitti, ikinci sarıdan kırmızı kart...
Bu elin yüze gelişinde kasıt var mı, şiddet var mı, kötü niyet var mı, kazayla mı oluyor, şakayla mı oluyor, hakemlerin umurunda değil... Basıyorlar sarıyı... Falcao da dün akşam böyle atıldı.
Rakibin eli yüzüne gelen futbolcu, temas olsun ya da olmasın “Yandım Allah” diye feryat etmeye başlıyor, hakemler de bunu yiyor. Bu kaçıncı sahtecilik, bu kaçıncı kötü niyetli davranış... Hakemlere hiç mi ders olmuyor ki, kuralı sürekli kötü niyetlilerin lehine kullanıp kendilerine prim tanıyorlar."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Şansal Büyüka: Futbolcular rol yapıyor, hakemler de bunu yiyor! ile ilgili etiketler Galatasaray Şansal Büyüka radamel falcao Arda Kardeşler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.