Şanlıurfa'da esnaf stokçulara tepki gösterdi

Şanlıurfa'da bir lokanta esnafı yüksek girdi maliyetlerine tepki göstererek, işletmesine “Stokçu, fırsatçı ve vicdansızlara karşı direnebileceğimiz kadar direneceğiz zam yapmayacağız.’’ şeklinde afiş astı.

Şanlıurfa’da lokanta işleten Muhammed Kılıç, döviz kurlarında yaşanan düşüşe rağmen fiyatları indirmeyen firmalara rağmen yemeklerini ucuz fiyata satmaya devam ediyor. Dolar kurunda yaşanan düşüşün ardından fiyatlarını güncellemeyen kurumlara tepki gösteren Kılıç, lokantasına “Stokçu, fırsatçı ve vicdansızlara karşı direnebileceğimiz kadar direneceğiz zam yapmayacağız.’’ afişi astı.

Kılıç, kentin işlek caddesi Atatürk Bulvarı'nda yer alan işletmesinin fiyat politikası hakkında Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

Biz stokçulara karşı zam yapmadık. Milletin, herkesin yemek yediği bir işletmeyiz. Burada dualarla ayaktayız, stokçular yüzünden ayakta değiliz. Millet burada hem yemek yiyor, hem para veriyor, hem de dua ediyor. Vatandaşlar buraya gelip, 4 buçuk liraya çorba ve pilav alabiliyor. Üstüne çayı da sınırsız içebiliyor. Burada 9 liraya yemek yemeden de karnını doyurabiliyor. Her işletme ve sektör zam yaptı, biz kesinlikle zam yapmayı düşünmüyoruz. Direnebildiğimiz kadar direneceğiz.

Son zamanlarda yaşanan dolar kurundaki artışlardan dolayı biz zam yapmadık. Zam yapmayı da kesinlikle düşünmüyoruz. Çünkü burada yaklaşık günlük 800 ile bin kişi arasında insan yemek yiyor. Bu ciddi bir rakamdır. Güneydoğu’da böyle bir işletme kesinlikle yoktur. Biz burada fakir fukaranın duasıyla, müşterilerimizin duasıyla ayaktayız. Bizim mutfağımız bütün halka açıktır. Gönül rahatlığıyla insanlar gidip gezebilir, hangi marka yağ, hangi marka pirinç kullandığımızı görebilirler. Bizim burada farkımız self servis, biz burada daha çok garsondan kazanıyoruz. Birde sürümden kazanıyoruz. Şanlıurfa’da tek self servis ve işletme biziz.

Şanlıurfa'da esnaf stokçulara tepki gösterdi ile ilgili etiketler Şanlıurfa esnaf

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.