Şangay'da Türk gemisi battı! O anlar kamerada... "Valla batıyoruz!"

OMEGA isimli Türk gemisi başka bir gemiyle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucu 16 Türk mürettebatlı gemi Şangay açıklarında battı. Denizcilerin tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Geminin batma anında çekilen video ortaya çıktı. Videoda Türk mürettebatın ‘Valla batıyoruz’ denildiği duyuluyor.

Son dakika haberi: Ankara merkezli Gamma Denizcilik’e ait OMEGA isimli dökme yük gemisi Şangay açıklarında başka bir gemi ile çatışarak battığı öğrenildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şu şekilde:

"AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin  MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir.

Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır."

Geminin tüm mürettebatı kurtarılırken üç denizcinin yaralandığı öğrenildi.

 

GEMİ ÇATIŞMASI NEDİR?

İki teknenin birbirlerine çarpması, vurması ve istemeden yaslaması haline denizcilik jargoınunda "çatışma" deniyor. Çatışma seyirde, demirde, rıhtımda, aborda vaziyette olabilir. Ortak olan nokta olayın istem dışı meydana gelmesidir.

 

 

 

 

Şangay'da Türk gemisi battı! O anlar kamerada... "Valla batıyoruz!" ile ilgili etiketler Gemi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.