Sandık yalancıları iş başında: "Sandık köy muhtarının evinde kurulmuş" iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Şanlıurfa Siverek Kavaklıdere köyü 1364 numaralı sandık köy muhtarının evinde kurulmuş. Muhtar köylülere oy kullandırmayıp onların yerine oy kullanıyor." iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Siverek İlçesi Kavaklıdere Mahallesinde ortak kamusal bir bina bulunmamaktadır. İlçe Seçim Kurulu, bağımsız bir girişe sahip olması ve bütün mahalle için ortak ulaşılabilir bir yer olması nedeniyle, 1364 nolu sandığı aşağıda görülen yapıya kurmuştur.

Son 4 seçimdir aynı yerde oy kullanılmakta olup, şuana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. 1364 nolu sandıkta oy verme işlemi güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

"Şanlıurfa Siverek Kavaklıdere köyü 1364 numaralı sandık köy muhtarının evinde kurulmuş. Muhtar köylülere oy kullandırmayıp onların yerine oy kullanıyor." iddiası doğru değildir.

Sandık yalancıları iş başında: "Sandık köy muhtarının evinde kurulmuş" iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama ile ilgili etiketler seçim Dezenformasyon Yasası İletişim Başkanlığı Şanlıurfa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.