Sandık görevlisi nasıl olunur, görev ücretleri ne kadar, kaç TL?

2024 seçimlerinde görev alacak olan sandık görevlilerinin ücretleri ne kadar olacak? sorusu merak ediliyor. Arama motorlarında araştırılan bu soruların yanıtları belli oldu. 31 Mart Yerel Seçimleri için belirlenen sandık görevleri, seçim sürecinde kritik bir rol oynayacak. Çünkü sandık kurulu üyeleri, oy verme işlemlerini yönlendirerek doğru sonuçların belirlenmesine katkı sağlayacaklar. Peki, sandık görevlisi nasıl olunur, görev ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

2024 seçimlerinde yer alacak olan sandık görevlilerinin maaşları merak konusu haline geldi. Bu sorunun cevapları, internet aramalarıyla elde edildi. 31 Mart Yerel Seçimleri için belirlenen sandık görevleri, seçim sürecinde oldukça önemli bir role sahip. Çünkü sandık kurulu üyeleri, oy verme süreçlerini düzenleyerek doğru sonuçların ortaya çıkmasına katkıda bulunacaklar. Peki, sandık görevlisi olmak için nasıl başvurulur, görev ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

Sandık görevlisi nasıl olunur, görev ücretleri ne kadar, kaç TL?

SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR, ALIMLAR BAŞLADI MI?

23 Şubat'ta başlayan süreçte, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından yerleşim yerlerini temel alarak hazırlanan kamu görevlileri listesinden sandık kurulu başkanları ve üyeleri ad çekme yöntemiyle belirlenecek. Bu kişiler arasından herhangi bir engel bulunmayanlar, SEÇSİS'e kaydedilecek.

24 Şubat'ta siyasi partilerin sandık kurullarındaki üye listelerini vermesi sona erecek ve aynı tarihte ad çekme işlemi gerçekleştirilecek. İlçe seçim kurulları ise siyasi partilerin ve bağımsız adayların ticari amaçlı ilan ve reklam yerlerini belirleyip duyuracak.

25 Şubat'ta ise sandık kurulu üyelerinin SEÇSİS'e kaydedilmesi başlayacak.

SANDIK GÖREVLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL?

2024 seçimlerinde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri de netleşti. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL, ve bina sorumlularına 2.936 TL ödeme yapılacak.

SANDIK GÖREVLİSİ NE YAPAR?

Seçim görevlilerinin sorumlulukları arasında oy kullanma yerlerinin belirlenmesi, hazırlanması, oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi, oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması, seçmenlerin kimlik doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi, oy sayımı ve sonuçların duyurulması gibi önemli görevler bulunmaktadır. 

 
Sandık görevlisi nasıl olunur, görev ücretleri ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.