Sanayi üretiminde martta yüzde 5.5 arttı

Sanayi üretimi mart ayında aylık yüzde 5,5 oranında artarken yıllık bazda yüzde 0,1 azaldı. Üretimin aylık bazda yüzde 1 oranında artacağı bekleniyordu. Böylelikle sanayi üretimi verisi, beklentilerden iyi bir performans göstermiş oldu. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı sanayi üretimi verisini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi mart ayında yıllık yüzde 0,1 azaldı. Piyasa beklentisi, öncü verinin yıllık yüzde 1,5 oranında azalması yönündeydi.

Sanayi üretiminde martta yüzde 5.5 arttı

Sanayi üretimi, aylık bazda ise yüzde 5,5 oranında artış gösterirken, beklenti yüzde 1,8 yükselmesi yönündeydi.

Sanayi üretimi, şubat ayında deprem etkisiyle aylık yüzde 6,0, yıllık ise yüzde 8,2 gerilemişti. Yaşanan yıllık düşüş, Mayıs 2020 tarihinden bu yana en büyük düşüş olarak kayda geçmişti.
TÜİK'in bülteninde yer alan detaylar şöyle:

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2023 yılı Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,8 azaldı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 5,5 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,0, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,2 arttı.

Sanayi üretiminde martta yüzde 5.5 arttı ile ilgili etiketler ekonomi TUİK Sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.