Sanayi üretimi Kasım ayında yükseldi

2021 Kasım'ına ilişkin sanayi üretim endeksi belli olurken, duyurulan veriler uyarınca sanayi üretimi Kasım ayında aylık bazda yüzde 3,3 artış sağladı.

Sanayi üretim endeksi Kasım ayında Ekim'e kıyasla yüzde 3,3 oranında yükselirken yıllık bazda artış yüzde 11,4 düzeyinde gerçekleşti.

Sektörler incelendiğinde ise, geçtiğimiz Kasım'da madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5, imalat sanayi sektörü endeksi  yüzde 12,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi  yüzde 4 oranlarında artış gösterdi.

Aylık değişimlere gelindiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,6 gerilerken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,4 oranlarında arttı.

Sanayi üretimi Kasım ayında yükseldi ile ilgili etiketler sanayi üretimi Kasım 2021
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.