Sanat dünyası yasta! Sanatçı Yüksel Uzel gözyaşları ile uğurlandı!

Türk sanat müziğinin usta isimlerinden olan ve 74 yaşında hayatını kaybeden Yüksel Uzel son yolculuğuna uğurlandı. Uzel’in Yeniköy Camii’nde ki cenaze törenine, sanat dünyasından Safiye Soyman, Demet Akbağ, Seren Serengil, dönemin İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, oğlu avukat Murat Aksu, işadamı Nevzat Demir ile çok sayıda seveni ve dostları katıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Cenazede Yüksel Uzel’in Kızı Arzu  Uzel, “Allahıma şükürki annemin duasını aldım. Çok huzurluyum.”dedi. 

Türkiye’nin ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Yüksel Uzel, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde kanser tedavisi görüyordu.  

Sanat dünyası yasta! Sanatçı Yüksel Uzel gözyaşları ile uğurlandı!


YÜKSEL UZEL’İ SON YOLCULUĞUNA SANAT, SİYASET VE İŞ DÜNYASI UĞURLADI


Tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşamını yitiren Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Yüksel Uzel'in naaşı defnedilmek üzere Türkiye’ye getirildi. Ünlü sanatçı Yüksel Uzel’in cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere Yeniköy Çarşı Merkez Camii’ne getirildi.Taziyeleri cenaze öncesi ve sonrası yıllar önce ayrıldığı eşi Ali Uzel, Kızı Arzu Uzel ile torunu Nur Kemal Maruki kabul etti. Uzel’in cenazesine sanat dünyasından Safiye Soyman, Demet Akbağ, Seren Serengil, dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve oğlu Murat Aksu, işadamı Nevzat Demir ile çok sayıda seveni ve dostları katıldı. 

Sanat dünyası yasta! Sanatçı Yüksel Uzel gözyaşları ile uğurlandı! - Resim : 2

KIZI ARZU UZEL: "ANNEMİN DUALARINI ALDIĞIM İÇİN ÇOK HUZURLUYUM"


Annesinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren kızı Arzu Uzel, “Sanatçı olmak herhalde Allah’ın en büyük lütuflarından birisi. Çünkü ancak sanatçı doğuluyor. Annem de sanatında olabilecek en iyi yere geldi. İnsanlar tarafından çok sevildi. Bana hem anne hem baba oldu. Bugün tek çocuk olarak hem kızı hem oğlu gibi davranmak durumunda oldum. En son 2010 yılında bir konseri olmuştu. Yaklaşık 25 senedir sahneye çıkmayan birisinin hala akıllarda güzel kalbiyle, sanatıyla hatırlanması benim için gurur verici” diye konuştu. Yüksel Uzel’in rahatsızlığının son dönemde arttığını belirten Arzu Uzel, “Annem 13 aydır akciğer kanserinden tedavi görüyordu. Son 10 gün ağırlaşmıştı. Huzur içinde, benim kollarımda son nefesini verdi. Allah’ta bana nasip etti ki hep onun yanında oldum. Onun çok duasını aldığım için huzurluyum.” dedi.

Sanat dünyası yasta! Sanatçı Yüksel Uzel gözyaşları ile uğurlandı! - Resim : 3

ALİ UZEL: "DÜNYANIN EN MERHAMETLİ KADINIYDI” 


Yüksel Uzel’in uzun yıllar önce boşandığı eşi Ali Uzel de eski eşini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ankara’dan cenazeye gelen Ali Uzel, “Dünyanın en merhametli kadınıydı. Konuşurduk kendisiyle bir sıkıntımız yoktu. Sahnelere çıktığı dönem ayrıldık. Yine de peşini bırakmadım. Hep arkasındaydım.” ifadelerini kullandı.

Sanat dünyası yasta! Sanatçı Yüksel Uzel gözyaşları ile uğurlandı! - Resim : 4

SANATÇI YÜKSEL UZEL YENİKÖY MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Sanatçı Yüksel Uzel ikindi namazına mütakip Yeniköy Merkez Camiinde düzenlenen törenin ardından kılınacak cenaze namazından sonra Yeniköy mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
Türk Sanat Müziği'nin usta ismi Yüksel Uzel  İlk albümünü 1983 yılında, ”Bir Seni Bir Gülü Öptüm”adıyla yaptı. Uzel, özellikle Türkiye’nin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde çok popüler oldu. Yüksel Uzel, uzun yıllardır Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde yaşıyordu.

Sanat dünyası yasta! Sanatçı Yüksel Uzel gözyaşları ile uğurlandı! ile ilgili etiketler Yüksel Uzel cenaze
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.