“Sanat asla insanlara yukarıdan bakmak değildir!” SuperHaber-Özel

Meltem Cumbul’un skandal tavrına tepkiler büyüyor. Oyuncu İsmail Hakkı ve Sinema Yazarı Abdülhamit Güler’de konuyla ilgili SuperHaber’e konuştu.

FETÖ ile yakın ilişkileri bulunan oyuncu Meltem Cumbul’un, Uluslararası Adana Film Festivali'nin ödül töreninde yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamasına tepkiler devam ediyor. Saygısız tavır ile ilgili Oyuncu İsmail Hakkı ve Sinema Yazarı Abdülhamit Güler SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuştu. İsmail Hakkı, bu yapılanın terbiyesizlik olduğunu söylerken Güler’de olayı kültürel iktidar ya da kültürel bağımsızlık başlığı altında da okumamız gerektiğini ifade etti.

Asmail_HakkA_ArAnnnn

SANAT ASLA İNSANLARA YUKARIDAN BAKMAK DEĞİLDİR

İsmail Hakkı

Meltem Cumbul’un Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmaması Semih Kaplanoğlu için aslında bir şans. Çünkü maazallah bulaşabilecek birçok şeyden korunmuş oldu Semih hoca. Bunlardan bir tanesi kibir. Meltem Cumbul’un, temsil ettiği bazı insanların ve kimi meslektaşlarımızın maalesef bu tarz kalp hastalıkları var. Tepeden bakmak, kibir, kendinden olmayanları aşağılamak, onları ikinci üçüncü sınıf vatandaş yerine koymak gibi… Sanat asla insanlara yukarıdan bakmak değildir. Hele hele hocası sayılabilecek, Türkiye içinde kıymet arz eden bir yönetmene bu yaptığı terbiyesizliktir. Düpedüz terbiyesizliktir. Kesinlikle tasvip edilecek bir davranış değil. Hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki sanat camiaları bu olaya tepkisiz kalmayacaktır ben bundan eminim.

AbdAlhamit_GAler

OLAYIN BİZE ANLATTIKLARINA YOĞUNLAŞALIM

Sinema Yazarı Abdülhamit Güler

İnsanoğlu her alanda iktidar ya da övgü peşinde koşuyor. Sanat mecralarında mesele, anlaşılmaz tavırlar olarak kendini gösteriyor. Meltem Cumbul gibi yaşını başını almış birinin Semih Kaplanoğlu'na karşı ne garezi olabilir? Kendi gibi düşünmediği için üstten bakıyor, başarısını kabullenemediği için saygısızlık yapıyor. Normal şartlarda üzerinde durulacak bir konu değil. Kariyeri sallantılı ve sinemadaki varlığı pek hissedilmeyen birinin, sinemanın evrensel çemberinde müstesna yeri olan Kaplanoğlu gibi bir isme ne etkisi olabilir ki! Kültürel iktidar ya da kültürel bağımsızlık başlığı altında da okumamız gereken bu olay, memlekette sinema elitlerinin malum zihniyetini ve senelerdir nasıl bir kartel ile mücadele ettiğimizi gösteriyor. Cumbul'u fazla önemsemeden, olayın bize anlattıklarına yoğunlaşalım yeter.

“Sanat asla insanlara yukarıdan bakmak değildir!” SuperHaber-Özel ile ilgili etiketler Semih Kaplanoğlu Meltem Cumbul uluslararası adana film festivali ismail hakkı ürün abdülhamit güler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.