Sanal korsanlardan küresel şafak saldırısı: İnsanların tüm verilerini çaldılar!

Sanal korsanlar bu sefer kapsamlı saldırdı: Dünyanın en önemli şirketlerinden, kullanıcılarının en hassas bilgilerini eşzamanlı olarak çalındığı siber saldırı dünyanın gündeminde. Sadece Windows işletim sistemlerinin hedef alındığı saldırıyı bir siber güvenlik firması ortaya çıkardı.

Çok geniş bir siber saldırının hedefi olan ve tüm dünyanın kullanıyor olduğu firmalar dünyanın gündemine oturdu. 

KORSANLARDAN KÜRESEL VE EŞZAMANLI ŞAFAK SALDIRISI

Bu sabah günün erken saatlerinde, sanal korsanlar; Amazon, Apple ve Facebook gibi platformlarında arasında bulunduğu sosyal medya ve teknoloji devlerine tüm gezegende eş zamanlı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırılan firmalar arasında eBay, Instagram, Netflix, Paypal, Roblox, Steam, Twitch ve Twitter da var. 

ÖDEME BİLGİLERİ DE ÇALINDI

Gerçekleşen saldırıda, 3.25 milyon Windows yazılımlı cihazda bulunan 26 milyondan fazla hesaptaki 'ödeme bilgileri dahil' olmak üzere kullanıcılar için çok önemli kişisel verilerin korsanlar tarafından ele geçirildiği bildirildi.

ÖZELLİKLE WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMLERİ HEDEF ALINDI

Sputnik'in aktardığına göre Siber güvenlik sağlayıcısı  NordLocker tarafından ortaya çıkarılan kötü amaçlı yazılım saldırısının özellikle Windows işletim sistemlerini hedef aldığı görüldü. 

Olayı araştıran siber güvenlik uzmanlarına göre, korsanların elinde çalıntı bilgilerle dolu tam 1.2 terabaytlık bir veritabanı oluşmuş durumda. 

 

Sanal korsanlardan küresel şafak saldırısı: İnsanların tüm verilerini çaldılar! ile ilgili etiketler internet Facebook Twitter siber saldırı bilgiler çalındı paypal korsan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.