Samsunspor ve Türk futbolunun 32 yıllık acısı tazelendi

Türk futbol tarihinin en hüzünlü günlerinden biridir 20 Ocak 1989 tarihi... O gün, Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs Malatya deplasmanına gelirken karlı yollarda korkunç bir kazaya karışmış ve 5 futbolcu hayatını kaybetmişti. 32 yıl önce yaşanan bu trajedi için bugün pek çok anma etkinliği gerçekleştirildi.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Samsunspor, 32 yıl önce 20 Ocak 1989’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden futbol adamlarını mezarları başında andı. Karadeniz ekibi, sosyal medya hesaplarından da duygusal bir klip paylaştı. 

Malatya deplasmanında giderken yaşanan otobüs kazasında Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Trajik kazada hayatını kaybedenler bugün mezarları başında anıldı.

Samsunspor ve Türk futbolunun 32 yıllık acısı tazelendi

Teknik Direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlığı'ndaki kabri başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Hayatlarını kaybeden insanlar için Samsunspor’u en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini vurgulayan Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bu insanlar Samsunspor için hayatlarını verdiler. Biz de Samsunsporlu olarak taraftarımızla tüm camiamızla birlikte Samsunspor’u en iyi şekilde temsil etmek zorundayız. Onlar Samsunspor için hayatlarını kaybederken takım Süper Lig’deydi. Biz hep birlikte kenetlenerek onlardan aldığımız emaneti yerine iade etmemiz lazım. Hep beraber bir araya gelerek onların futbol adına oluşturduğu değerleri göz önüne alarak o ruhu tekrar iliklerimize kadar hissederek öncelikle Samsunspor’u Süper Lig’e taşıyacağız” dedi.

Törende konuşan Samsunspor Başkan Vekili Savaş Boyar ise, “32 yıl önce ciğerimize köz gibi düşen bizi derinden yakan bir acının ölüm yıl dönümü için buradayız. 20 Ocak 1989 bizler için çok anlam ifade eden bir gün. O gün Samsunumuz 5 evladını toprağa verdi” diye konuştu.

Törene İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

Samsunspor ve Türk futbolunun 32 yıllık acısı tazelendi - Resim : 2

Samsunspor ve Türk futbolunun 32 yıllık acısı tazelendi ile ilgili etiketler TFF 1. Lig Samsunspor Ertuğrul Sağlam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.