Samsung'dan bükülebilir ekranlı telefon!

Teknoloji devi Samsung, geleceğe dönük hamleler yapmaya devam ediyor. Firma şimdi de yeni bükülebilir ekran patenti aldı. Bükülebilir OLED ekranlı Samsung'ları vitrinlerde görebiliriz.

Uzun süredir katlanabilir ekran üzerinde çalışan Samsung Display, bugün yeni bükülebilir ekran patenti aldı. United States Patent and Trademark Office (USPTO) tarafından onaylanan bu patent, bükülebilir ve katlanabilir telefonların yakında piyasaya çıkacağını işaret ediyor.

241120161145298451737_3.jpg

Bükülebilir ekran patenti; elektrot tabakası, dielektrik elastomer film ve esnek ekran panelinin üst veya alt kısmına yerleştirilmiş ikinci elektrottan oluşuyor. Birinci ve ikinci elektrod tabakalarını oluşturan iki elektroda bir voltaj uygulanıyor. Bu sayede ekran kolayca bükülüp katlanabiliyor.

241120161145468452041_3.jpg

Esnek ekran paneli, ısı direncine ve dayanıklılık özelliklerine sahip bir plastik malzemeden yapılmış esnek bir alt malzeme içeriyor. Malzemeler arasında, polietilen naftalat (PEN), polikarbonat (PC), poliarilat (PAR), polieter imid (PEI), polieter sülfon (PES) ve poliimid'in (PI) bulunduğu tahmin ediliyor.

Samsung'un aldığı bu patent, ilk örneklerini 2017 yılında vermesi çok zor görünüyor. Samsung 2018 yılında telefon sektöründe büyük bir inovasyon yaşatarak, bükülebilir ekranlı telefonları görebileceğiz.

Samsung'dan bükülebilir ekranlı telefon! ile ilgili etiketler Samsung bükülebilir ekran patent
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.