Samsung marka akıllı telefon kullanıcıları dikkat! O cihazlar artık güncelleme almayacak!

Son dönemlerde piyasaya sürülen yeni akıllı telefon modelleri tüketiciler tarafından yakın takip altına alınırken Samsung mevcut kullanıcılarına yeni bir açıklamada bulundu. Teknoloji devi, bazı akıllı telefon modellerinden güncelleme desteğini kaldırmış olduğunu bildirdi. İşte Samsung’un o kararına ilişkin detaylar…

Son dönemlerde oluşan kur farkı ve yükselmeye devam eden enflasyon sebebi ile fahiş seviyelere yükselen akıllı telefon fiyatları, yeni bir cihaz satın almak isteyen tüketicileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Farklı sebeplerden ötürü akıllı telefonlarını değiştirme ihtiyacı hisseden ancak mevcut ekonomik şartlar sebebi ile ellerinde bulunan ile yetinmek durumunda kalan kullanıcılar, bugün Samsung’dan gelen bir haber ile sarsıldı.

Teknolojinin gelişmesi ve buna bağlı olarak da akıllı telefon modellerinin hem donanımsal hem de yazılımsal olarak çok daha iyi performanslara sahip olması, birçok akıllı telefon üreticisinin eski modellere güncelleme göndermeme kararı almasına neden oldu. Bu noktada geçtiğimiz haftalarda Xiaomi’den güncelleme desteğine ilişkin birtakım açıklamalar gelirken şimdi de teknoloji devlerinden olan Samsung’dan kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratan yeni bir haber geldi.

O MODELLERDEN GÜNCELLEME DESTEĞİ KALKTI!

Samsung marka akıllı telefon kullanıcıları dikkat! O cihazlar artık güncelleme almayacak!

Senelerdir sektörün önde gelen isimlerinden birisi olmayı başaran Samsung, mevcut akıllı cihaz kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratan yeni bir açıklamaya imza attı. Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılında satışa sunulmuş olan Galaxy A30 ve Galaxy A50 de dahil olmak üzere birçok eski modelden güncelleme desteği kaldırıldı.

ShifDelete tarafından düzenlenen bir habere göre Samsung’un yeni düzenlemesi, Galaxy S21 serisi ve sonrasında çıkan modeller için geçerli olacak. Galaxy S10 serisinin de aylık güncellemelerden mahrum bırakılacağını belirten yetkililer, ek olarak firmanın en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan Galaxy Z Flip için de bir karar alınmış olduğunu bildirdi. Buna göre Galaxy Z Flip aylık güncelleme desteği yerine 3 ayda bir güncelleme desteği alabilecek.

4 YILLIK SÜRE TAMAMLANDI!

Samsung’un en çok tercih edilen modelleri için vermiş olduğu güncelleme kararı kullanıcıların tepkilerine sebep olurken bu kararın firmanın Android güncellemeler için 4 yıllığına garanti vermesinden kaynaklandığı düşünüldü.

Samsung marka akıllı telefon kullanıcıları dikkat! O cihazlar artık güncelleme almayacak! ile ilgili etiketler Samsung telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.