Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran kuzenlerin ilk ifadeleri ortaya çıktı: Kimseden talimat almadım, pişman değilim!

Samsun'da Milli Mücadele'nin simgesi olan Onur Anıtı'na saldıran kuzenlerin ifadesi ortaya çıktı. Uyuşturucu başta olmak üzere çok sayıda suç kayıtları bulunan zanlılardan biri "Ben Atatürk'ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim." dedi.

Samsun'da dün sabana karşı araçları ile Atatürk Anıtı'na gelen 2 kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş ve yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı.

Samsun polisi, önce aracın plakasını ardından da şahısları tespit etti. Akraba oldukları öğrenilen B.F. ve C.F., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

SALDIRGAN KUZENLER TUTUKLANDILAR

5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen Kanun'da belirtilen suçlar kapsamında ifadelerinin alınması sonrası Samsun Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 2 zanlı "5816 sayılı Kanun'a muhalefetten" tutuklandı.Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran kuzenlerin ilk ifadeleri ortaya çıktı: Kimseden talimat almadım, pişman değilim!

 

"KENDİ İSTEĞİMLE GERÇEKLEŞTİRDİM. ATATÜRK'Ü SEVMİYORUM, HEYKELLERİNE TAHAMMÜL EDEMİYORUM"

Kendisinin herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını ve bu eylemi gerçekleştirmek için herhangi bir terör örgütünden talimat almadığını belirten C.R.F., "Bahse konu işlemi bizzat kendi isteğimle gerçekleştirdim. Atatürk Heykeli'ni yıktıktan sonra başka bir eylem düşüncem yoktu. Ben Atatürk Heykeli'nin ve anıtının bulunmasını protesto ediyorum. B.F.'nin Atatürk Anıtı'na gideceğimizden haberi yoktu. Ben Atatürk'ü sevmediğimi ve heykellerine tahammül edemediğimi genel olarak söylüyorum. Araçla anıta gittim. Ben araçtan inip ipi araca bağladım ve B.F.'den de anıta çıkmak için yardım istedim. B.F. kenarda beklerken ben araca bindim. Araç hareket edince ip koptu. B. İle araca bindik ve olay yerinden kaçtık" dedi.

"KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM"

Kendisinin Atatürk'e saygı duyduğunu ileri süren B.F. ise şunları ifade etti:

"Atatürk'e ve onun büstüne karşı herhangi bir karşı görüşüm bulunmamaktadır. Bu eylemi gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra C.R F. ile buluştuk, 'gönlümü rahatlatacağım' diyerek işyerinin öründeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıtta çıkmasına yardım ettim. Çelik ip ve halatı anıtın üzerinden geçirip araca bindi. Aracı çalıştırıp hareket etti ancak halat koptu. Olay yerinden ayrıldık."

SUÇ KAYITLARI KABARIK ÇIKTI

Uyuşturucu başta olmak üzere çok sayıda suç kayıtları bulunan B.F. ve C.F.'nin anıta saldırısıyla ilgili yapılan araştırmada, olayın her hangi bir siyasi boyutunun olmadığı ortaya çıktı. Polisteki sorgularının ardından B.F. ve C.F. bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran kuzenlerin ilk ifadeleri ortaya çıktı: Kimseden talimat almadım, pişman değilim! - Resim : 2

TUTUKLANDILAR

Nöbetçi mahkemeye ifade veren C.R.F. ve B.F. "Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veya kabrini kırma veya bozma" suçlarından tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

 

Samsun'da Atatürk Anıtı'na saldıran kuzenlerin ilk ifadeleri ortaya çıktı: Kimseden talimat almadım, pişman değilim! ile ilgili etiketler Samsun kuzen atatürk anıtı saldırgan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.