Samsun Valisi İbrahim Şahin merkeze alındı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler kararnamesine göre 19 ilin valisi merkeze alındı. O isimler arasında Bylock kullandığı öne sürülen TRT Eski Genel Müdürü ve Samsun Valisi İbrahim Şahin de var!

41 ilin valisinin değişti kararnameye göre, FETÖ'nün iletişim ağı "ByLock" kullanıcısı olduğu öne sürülen TRT Eski Genel Müdürü ve Samsun Valisi İbrahim Şahin merkez valisi olarak atandı.

UZUN YILLAR ÇOK ÖNEMLİ MAKAMLARDA BULUNDU

İbrahim Şahin, devletin önemli kademelerinde görev yapan bir bürokrat olarak tanınıyor.

Kaymakam kökenli olan Şahin; PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı ve ardından TRT Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

SUPERHABER'E KONUŞMUŞTU

İbrahim Şahin, söz konusu iddia hakkında SuperHaber'e şu açıklamayı yapmıştı:

"'Bylock' kullanıcısı olduğuma yönelik haber bütünüyle asılsızdır.

Ömrüm boyunca devlete hizmet etmiş birisiyim. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de yakın mesaimiz oldu, önemli hizmetlerde bulundum.

Haberde söz edildiği gibi, böyle bir olayın içinde olmam mümkün değildir.

'ByLock' kullandığım iddiası bütünüyle asılsızdır.

Bu konuyla ilgili gereken ne varsa yapmaya hazır olduğumu kamuoyuna duyurmak isterim."

FETÖ'CÜLERİ AZARLAYAN VALİ COŞ DA MERKEZE ALINDI!

Merkeze alınan valiler arasında FETÖ soruşturması kapsamında pasaportu iptal edildiği iddia edilen Hüseyin Avni Coş da yer aldı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ, 2016 yılı ocak ayında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla "Paralel Devlet Yapılanması"nı araştırmaya başlayan Devlet Denetleme Kurulu'nun FETÖ'yle ilgili ulaştığı bazı bilgileri haberleştirmişti.

gkerh

DDK'nin Bank Asya’da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği’ne bağış yapan valilerle ilgili araştırmasını haberleştiren Cumhuriyet muhabiri, bu kapsamda 'Bank Asya’da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği’ne bağışta bulunduğu tespit edilip, pasaportları iptal edilen valiler' başlıklı bir şema oluşturulduğunu öne sürdü.

Muhabir, bu şemada ismi bulunan 5 valiyi ise, Vahdettin Özcan, İbrahim Şahin, Hüseyin Avni Coş, Adnan Yılmaz ve Hasan Karahan olarak açıklandı.

HÜSEYİN AVNİ COŞ İDDİAYI YALANLAMIŞTI

Pasaportu iptal edildiği öne sürülen 5 validen en dikkat çekeni Sakarya Valisi Coş oldu.

Coş, son görev yeri Sakarya’da ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında elinde otomatik tüfekle valilik önünde verdiği fotoğraflarla gündeme gelmişti.

Hüseyin Avni Coş'un, 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınan FETÖ'cü askerleri azarladığın görüntüler de büyük ses getirmişti.

Bu gelişme üzerine ilk olarak, Hüseyin Avni Coş'un avukatı Erhan Dursun, bir açıklama yaptı. Dursun müvekkilinin pasaportunun iptal edildiği iddialarını yalanlarken, yargıya başvuracaklarını belirtti.

İddiayla ilgili haberler de mahkeme kararıyla yasaklandı.

Ancak bu gelişmelere karşın, Hüseyin Avni Coş, Valiler Kararnamesi'nde merkeze alınan valiler arasında yer aldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin merkeze alındı! ile ilgili etiketler İbrahim Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.