Şampiyonluk Ligi’ne franchising sistemi!

Şampiyonluk Ligi önümüzdeki yıldan itibaren franchising sistemine geçecek. Bu, ligden düşmenin kalktığı anlamına geliyor.

5mid'in haberine göre; Şampiyonluk Ligi tarihinin en radikal kararlarından birisi bugün Riot Games Türkiye tarafından açıklandı. Dedikodular uzun bir süredir var olsa da Riot’ın bu konuda kısa vadede herhangi bir adım atmayacağı düşünülse de, ligimiz önümüzdeki yıldan itibaren franchising sistemine geçiyor.

Peki franchising sistemi nedir? Franchising sistemi kısaca açıklamak gerekirse ligde mücadele eden takımların düşme korkusunun olmadı, gelir paylaşım modelinin uygulandığı sistematik bir lig çeşidi. Hali hazırda NA LCS’te franchising sistemi uygulanıyor. Takımlar düşme korkusu olmaksızın genç yetenekleri deneyebiliyor, aynı zamanda ciddi manada ekonomik stabilite sağlıyor.

LoLespor’dan yapılan açıklamada öne çıkan üç madde bulunuyor. 2019 yılından itibaren Riot Games Türkiye, 10 takım ile üçer yıllık anlaşmalar imzalayacak ve bu süre bittikten sonra takımlar tekrar değerlendirilecek. Ligden düşmenin olmaması rekabet ortamını doğrudan etkilese de tıpkı NA’de olduğu gibi ülkemizde de akademi ligleri kuruluyor. 5 kişiden değil 10 oyuncudan oluşacak olan bu akademi ligi, Şampiyonluk Ligi’ne oyuncu yetiştirmek amacıyla kurulacak.

Franchising sistemi bizim için ne anlam ifade ediyor? Bunu anlamak için NA LCS’in 2017 yılı ile 2018 yılı arasındaki farklılıklara bakabiliriz. Ligden düşmenin olmaması hali hazırda mental olarak rahatlama sağlasa da organizasyonel açıdan takımların fazlasıyla avantajlı bir konuma geçtiğini söylemek mümkün. Özellikle sponsorların “ligden düşme korkusu” ile hareket ettiği ülkemizde bu tehditin ortadan kalkması ve Riot Games’in gelir paylaşımına gitmesi, altyapı olarak ülkemizi ileri götürecektir. Bununla birlikte oyuncu maaşlarının artması, aynı zamanda franchising’in yer alması yabancı oyuncuların dikkatini de çekecektir.

Takımların başvuru süreci 20 Haziran 2018’de başlayacak, 15 Kasım 2018 tarihinde ise takımlarla anlaşma imzalanacak.

Şampiyonluk Ligi’ne franchising sistemi! ile ilgili etiketler Türkiye league of legends şampiyonluk ligi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.