Şampiyonlar THY EuroLeague'de karşılaşıyor!

Avrupa basketbolunun en önemli turnuvalarından biri olan THY Euroleague bu akşam başlıyor. Turnuvanın en maçlarında son şampiyon Fenerbahçe Doğuş bu akşam itibari ile parkelere çıkıyor. Geçen sezon Eurocup şampiyonu olan Malaga İspanya'da Fenerbahçe Doğuş'u ağırlayacak. Kadorsuna Brad Wanamaker, Jason Thompson, Sinan Güler, Marko Guduric, Nicolo Melli gibi önemli isimleri katan Fenerbahçe Doğuş'ta Ekpe Udoh, Bogdanovic gibi ayrılıklar da yaşandı. Peki, Fenerbahçe Doğuş-Malaga maçı hangi kanalda saat kaçta? Detaylar haberimizde...

Avrupa basketbolunun en prestijli turnuvası THY EuroLeague bugün başlıyor. Turnuvanın ilk haftasında son şampiyon Fenerbahçe Doğuş geçen sene Eurocup şampiyonu olan Malaga ile karşı karşıya gelecek. Türkiye'nin bu sene iki temsilci ile katıldığı THY Euroleague'deki temsilcilerimizden biri olan Fenerbahçe Doğuş Avrupa kupalarındaki 438. maça çıkacak. Kadorsuna Brad Wanamaker, Jason Thompson, Sinan Güler, Marko Guduric, Nicolo Melli gibi önemli isimleri katan Fenerbahçe Doğuş'ta Ekpe Udoh, Bogdanovic gibi ayrılıklar da yaşandı. Peki, Fenerbahçe Doğuş-Malaga maçı hangi kanalda saat kaçta? Detaylar haberimizde...

59de06fac03c0f16b86cfaa1

FENERBAHÇE DOĞUŞ-MALAGA MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Geçen sezonun THY EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, geçen yılın Eurocup Şampiyonu Unicaja Malaga deplasmanından galibiyetle dönmek için mücadele verecek. Bir yerde Süper Kupa finali anlamı taşıyan mücadele Jose Maria Martin Carpena Salonu’nda saat 22.00’de oynanacak ve beIN Sports 3’ten naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE DOĞUŞ, UNİCAJA MALAGA KARŞISINDA!

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında yarın deplasmanda İspanya temsilcisi Unicaja Malaga'yla yapacağı mücadeleyle Avrupa kupalarında 438. maça çıkacak.

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 437 karşılaşmada 242 galibiyet elde etti, 195 yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, tarihindeki ilk Avrupa kupası maçını 1959-1960 sezonunda FIBA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda oynadı.

Söz konusu sezonda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla eşleşen sarı-lacivertli ekip, rakibinin turnuvadan çekilmesi sonucu hükmen galibiyetler aldı.

Fenerbahçe, bir sonraki turda ise Bulgar ekibi Akademik'le eşleşti. Avrupa kupalarındaki ilk maçlarını Akademik'e karşı oynayan sarı-lacivertliler, iki müsabakayı da kaybetti.

5209321

FENERBAHÇE DOĞUŞ'TAN 5 YENİ OYUNCU

THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, 5 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Zeljko Obradovic yönetimindeki sarı-lacivertliler, Brad Wanamaker, Jason Thompson, Marko Guduric, Nicolo Melli ve Sinan Güler'i transfer etti.

fenerbahce-dogus-sezona-ispanya-da-baslayacak-10030288

Fenerbahçe Doğuş'un geçen sezon elde ettiği başarılarda önemli rol oynayan Bogdan Bogdanovic ile Ekpe Udoh'un yanı sıra Pero Antic ve Anthony Bennett ise takımdan ayrıldı.

İKİ EKSİK VAR

Sarı-Lacivertliler, bu önemli mücadeleye iki eksikle çıkacak. Kanarya’da sakatlıkları süren Bobby Dixon ve Nikola Kaliniç, Malaga karşısında forma giyemeyecek. Ancak buna rağmen çok geniş bir rotasyona sahip olan Fenerbahçe’de Nicola Melli, Jason Thompson, Brad Wanamaker, Marco Guduriç ve Sinan Güler Sarı-Lacivertli forma altında ilk Euroleague maçına çıkacak.

438. MAÇINA ÇIKIYOR

Öte yandan Fenerbahçe Doğuş, Malaga’yla yapacağı mücadeleyle Avrupa kupalarında 438. maça çıkacak. Sarı-Lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 437 karşılaşmada 242 galibiyet elde etti, 195 yenilgi yaşadı.

Unicaja Malaga: James Augustine, Ray McCallum, Dragan Milosavljevic, Sasu Salin, Giorgi Shermadini, Jeff Brooks, Alberto Diaz, Daniel Diez, Dejan Musli, Nemanja Nedovic, Carlos Suarez, Adam Waczynski

Fenerbahçe: Marko Guduric, Sinan Güler, Nicolo Melli, Jason Thompson, Brad Wanamaker, Luigi Datome, Ahmet Düverioğlu, Barış Hersek, Melih Mahmutoğlu, James Nunnally, Kostas Sloukas, Jan Vesely

malaga1_57566_8189754

THY AVRUPA LİGİ'NDE 235 MAÇ

Fenerbahçe Doğuş, yeni sezonda da şampiyonluk hedeflediği THY Avrupa Ligi'nde bugüne dek 235 maç yaptı.

Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 131 galibiyet alırken, 104 kez de salondan yenilgiyle ayrıldı.

Basketbolda 2001 yılından itibaren oynanan ve kulüpler bazındaki en büyük organizasyon olan Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, ilk kez 2006-2007 sezonunda boy gösterdi. Sarı-lacivertliler, Ülker ile sponsorluk anlaşması yaparak bu kulvarda A lisansını elde etti.

Fenerbahçe Ülker ismiyle Avrupa Ligi'nde ilk maçını 25 Ekim 2006'da Yunan ekibi Aris'le deplasmanda oynayan sarı-lacivertliler, rakibine 66-58 yenildi.

131 GALİBİYETİN 82'Sİ OBRADOVİC'LE

Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi'ndeki 131 galibiyetinin 82'sini başantrenör Zeljko Obradovic'le elde etti.

Obradovic'in 2013 yılında takımın başına gelmesiyle Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nin iddialı takımlarından biri oldu. Sırp başantrenörle 5. sezonuna başlayan Fenerbahçe, önceki 4 sezonun 3'ünde Dörtlü Final oynama başarısı göstermiş ve geçen sezon şampiyonluğa ulaşmıştı.

Fenerbahçe Doğuş, Obradovic yönetiminde çıktığı 117 THY Avrupa Ligi maçında 82 galibiyet elde ederken 35 kez de rakiplerine yenildi.

page_fenerbahce-euroleaguede-final-fourda_923208700

İLK DÖRTLÜ FİNAL 2005'TE

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarındaki ilk Dörtlü Final heyecanını 2004-2005 sezonunda yaşadı.

Söz konusu sezonda FIBA Avrupa Ligi'nde mücadele eden sarı-lacivertliler, tarihinde ilk kez Dörtlü Final'e yükseldi. Dörtlü Final'de önce Kiev'e, sonra da Khimki'ye yenilen Fenerbahçe Doğuş, dördüncülükle yetindi.

GEÇEN SEZON ZİRVEYE ÇIKTI

Sarı-lacivertliler, geçen sezon THY Avrupa Ligi'ni şampiyonlukla tamamlayarak Avrupa'nın zirvesine çıktı.

Bu organizasyonda son üç sezondur Dörtlü Final'e kalan sarı-lacivertliler, iki yıldır da finale çıkmayı başardı. Geçen sezon İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'de ilk önce İspanya temsilcisi Real Madrid'i geçen Fenerbahçe, finalde de Yunan ekibi Olympiakos'u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti.

Şampiyonlar THY EuroLeague'de karşılaşıyor! ile ilgili etiketler THY Euroleague Malaga fenerbahçe doğuş fenerbahçe doğuş malaga maçı hangi kanalda saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.