Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi belli oldu!

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi bugün belli oluyor. Şampiyonlar Ligi'nde rekorları alt üst eden Beşiktaş'ın 2. turdaki rakibi belli oldu mu? Temsilcimiz Beşiktaş Porto, Monaco ve Leipzig'in olduğu G Grubu'ndan namağlup lider çıkarak kurada seribaşı olmaya hak kazanmıştı. Temsilcimiz Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri; Chelsea, Sevilla, Bayern Münih, Porto, Basel, Juventus, Real Madrid, Shaktar Donetsk oldu. Peki, Temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi belli oldu mu? Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? Detaylar haberimizde...

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları geçtiğimiz hafta sonuçlandı. 8 takım grup birincisi olarak seri başı olmaya hak kazandı. Bu takımlar; Paris Saint-Germaion, Manchester City, Manchester United, Barcelona,Liverpool, Tottenham Hotspur, AS Roma, Beşiktaş. Gruplarını ikinci bitiren takımlar ise; Chelsea, Sevilla, Bayern Münih, Porto, Basel, Juventus, Real Madrid, Shaktar Donetsk oldu. Aynı ülkenin temsilcileri birbiriyle eşleşemeyecek. Peki, Temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi belli oldu mu? Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? Detaylar haberimizde...

beAiktaA_rakip

BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ BELLİ OLDU!

Temsilcimizin Şampiyonlar Ligi üst turunda rakibi Alman devi Bayern Münih oldu...

ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Beşiktaş'ın rakibinin belli olacağı Şampiyonlar Ligi kura çekimi, 11 Aralık 2017 Pazartesi günü, Türkiye saatiyle 14:00'te İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi ile birlikte 16 takımın eşleşmesi tamamlanacak ve oynanacak 8 maç belli olacak.

Böylece 8 karşılaşma belli olacak ve grubunu lider olarak tamamlayan temsilcimiz Beşiktaş, diğer 7 grubun ikincisinden biriyle eşleşecek.

Temsilcimiz Beşiktaş'ın da bulunduğu son 16 turunda ilk maçlar 13-14 Şubat ve 20-21 Şubat, rövanş maçları ise 6-7 Mart ve 13-14 Mart tarihlerinde oynanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GRUPTAN ÇIKAN TAKIMLAR

Manchester United

FC Basel

Liverpool

Sevilla

Paris Saint-Germain

FC Bayern Münih

AS Roma

Chelsea FC

Manchester City

Shakhtar Donetsk

Beşiktaş

FC Porto

FC Barcelona

Juventus

Tottenham

Real Madrid CF

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Basel

Sevilla

FC Bayern Münih

FC Shakhtar Donetsk

Chelsea FC

Juventus

Real Madrid CF

AJBFHEBAFRHER

BARCELONA CHELSEA İLE EŞLEŞECEK

Beşiktaş bir sonraki turda gruplarında ikinci olan takımlardan 7'siyle de eşleşebilir ancak örneğin grubundan ikinci olarak çıkan Chelsea'in grup birincilerinin en fazla 4 en az ise 3'üyle eşleşme ihtimali bulunuyor.

Şu ana kadar belli olan takımlara bakıldığında Chelsea'nin eşleşebileceği 3 takım bulunuyor: Barcelona, PSG ve Beşiktaş.

Bunun nedeni ise Manchester City, Manchester United, Tottenham'ın gruplarını lider bitirmeleri ve İngiliz takımı olmaları nedeniyle Chelsea'nin rakibi olamayacaklar. Liverpool grubu lider bitirirse o da bu takımlar arasına katılacak ve Chelsea için seçenekler 3'e kadar düşecek.

Kendi grubunun lideri Roma'yla da eşleşemeyecek olan Chelsea'nin rakibi ya Beşiktaş, ya Barcelona ya da PSG olacak. Diğer bir deyişle Chelsea'nin Beşiktaş'la eleşme ihtimali yüzde 33,3 olacak.

Real Madrid ve 2. olursa Sevilla İspanyol ekibi olduklarından Barcelona'ya rakip olamayacak. Juventus aynı grupta olduğundan o da listede yer alamayacak.

İstatistik hesaplarıyla tanınan MrChip takma isimli Alexis Tamayo'nun hesabına göre Chelsea'nin Barcelona ile eşleşme ihtimali ise yüzde 43,3. Nedeni ise son 16'daki İngiliz ve İspanyol takımlarının bolluğu ve PSG ile Beşiktaş'ın kurada herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaması.

Bu durumda Chelsea'nin PSG ve Beşiktaş'la ihtimali yüzde 28'ler seviyesine geriliyor.

AAMPAYONLAR_LAGA

2018'DE ŞAMPİYONLAR LİGİ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Şampiyonlar Ligi'nin yeni yayıncısı belli oldu!

beIN Sports Şampiyonlar Ligi, 2018-2021 sezonlarının yeni yayıncısı oldu...

Tivibu Spor'un UEFA ile yaptığı anlaşma bu sezon sonu itibarıyla sona eriyordu. UEFA bu nedenle 2018-19 sezonundan itibaren üç sezonluk yeni yayın dönemi ihalesi düzenledi.

Türkiye'deki yayın haklarını kapsayan ihaleyi Süper Lig ve TFF 1. Lig'i de yayımlayan beIN Sports kazandı.

Digiturk'ü satın aldıktan sonra büyük yatırımlar yapan beIN Sports ihale için favori gösteriliyordu.

UEFA yayın haklarını tek bir paket olarak veriyor. İhaleyi kazanan platform, sadece canlı TV yayınlarını değil, özetleri, turnuvaya özel video görüntüleri ve internet haklarını da satın almış oluyor.

AAMPAYONLAR_LAGA_NE_ZAMAN

ŞİFRESİZ MAÇ OLACAK MI?

Futbolseverlerin en çok merak ettiği konu ise, haftada bir maçı şifresiz kanaldan izleyip izleyemeyecekleri.

Uzun zamandır sürmekte olan bu gelenek, 2018-19 sezonundan itibaren sona erebilir.

Yayın haklarını alacak platformun, tüm müsabakaları sadece kendi kanallarından yayınlama hakkı bulunuyor.

İhaleyi kazanan TV platformu, dilediği takdirde, TRT ya da başka bir kanal ile anlaşıp haftada 1 maçı şifresiz olarak izleyicilere sunma hakkına da sahip.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından her yıl düzenlenen ve UEFA'ya bağlı birinci liglerdeki takımların mücadele ettiği uluslararası futbol turnuvası. UEFA üyesi her ülke şampiyonunun (bazı ülkelerde ilk birkaç sırada yer alan takımların) katıldığı organizasyon, Avrupa'daki en prestijli turnuva konumundadır.

1955'te Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla, çift maçlı eliminasyon sistemiyle düzenlenmeye başladı. Bu dönemde şampiyonaya yalnızca, önceki sezonda ülkesinin en üst seviye ligini şampiyon olarak tamamlamış takımlar katılabilmekteydi. 1991-92 sezonuyla birlikte format değişikliğine gidilerek lig usulüyle düzenlenen grup aşaması da turnuvaya eklendi. 1992-93 sezonuyla birlikte organizasyonun adı günümüzdeki şekliyle değiştirildi. 1996-97 sezonuyla birlikte ülke şampiyonlarının yanı sıra, ülkelerin UEFA sırasına göre liglerini şampiyonun ardında tamamlayan bazı takımlar da turnuvaya katılmaya başladı. Günümüzde, bir sezonda aynı ülkeden en fazla beş takım mücadele edebilmektedir. Ligdeki pozisyonu gereğince Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımların ardındaki takımlar ise, Şampiyonlar Ligi'nin bir alt seviyesi olan UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmektedir.

Günümüzdeki formata göre turnuvanın bir sezonu temmuz ortalarında başlar. Çift maçlı eliminasyon sistemiyle gerçekleştirilen üç ön eleme turu ve bir play off turu sonrasında, lig usulüyle oynanan grup aşamasına geçilir. 22 takım direkt olarak grup aşamasında turnuvaya dahil olurken, önceki turlardan gelen 10 takımın eklenmesiyle toplamda 32 takım bu aşamada yer alır. 4'er takımdan oluşan 8 grupta oynanan maçlar sonucunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar bir üst tura yükselir, üçüncü sıradaki takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'ne gider. Çift maçlı eliminasyon sistemiyle oynanan eleme aşamasındaki maçlar sonunda, mayıs ayında oynanan tek ayaklı final maçıyla birlikte sezon tamamlanır. Şampiyon olan takım, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanır.

Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 10 farklı ülkeden 22 farklı takım şampiyon oldu, 12 takım ise birden fazla şampiyonluk yaşadı. Kazandığı 12 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım Real Madrid iken, İspanya takımları toplamda kazandığı 17 şampiyonlukla turnuva tarihinin en başarılı ülkesidir. Real Madrid, kupanın ilk beş sezonunda üst üste şampiyon olarak en uzun şampiyonluk serisini elde etmiştir. Organizasyonun tamamlanan son sezonu olan 2016-17 sezonunda ise şampiyonluğa Real Madrid ulaşmıştır.

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi belli oldu! ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi Beşiktaş rakibi kim oldu