Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri belli oldu!

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda belli oldu.

Kura çekiminde Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ilk maçlar 18-19 ve 25-26 Şubat'ta; rövanş karşılaşmaları ise 10-11 ve 17-18 Mart tarihleri arasında oynanacak.

Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri belli oldu!

Altıntop'un çektiği kuraların ardından eşleşmeler şu şekilde oluştu:

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Real Madrid - Manchester City

Atalanta - Valencia

Atletico Madrid - Liverpool

Chelsea - Bayern Münih

Lyon - Juventus

Tottenham - RB Leipzig

Napoli - Barcelona

30 Mayıs 2020'de oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak.

HAMİT ALTINTOP SÖZ ALDI

UEFA 2020 Şampiyonlar Ligi elçisi Hamit Altıntop, kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulundu. Altıntop, "Son 16 turuna katılmış takımlara başarılar diliyorum, gerçekten gururluyuz güzel bir ev sahipliği yapacağız. 2005'ten çok güzel bir deneyimimiz var. Milan - Liverpool finali unutulmazdı. UEFA Kupası finali de düzenledik. 2019-20 Şampiyonlar Ligi Finali'ni sabırsızlıkla bekliyoruz. UEFA'ya yakın bir şekilde çalışıyoruz, güzel bir deneyim yaşatacağımızı düşünüyorum." dedi.

 

Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri belli oldu! ile ilgili etiketler İsviçre UEFA Şampiyonlar Ligi UEFA Hamit Altıntop Nyon UEFA Genel Merkezi