Ukrayna'da futbola savaş molası!

Rusya ile Ukrayna arasında tırmanan gerilim ve savaş hali futbol dünyasını da olumsuz etkiliyor. UEFA, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş krizi nedeniyle bu yıl St Petersburg kentinde oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin resmen açıklanmasa da başka ülkede oynanmasını kararlaştırdı. 

UEFA'dan bugün yapılan açıklamada; Başkan Aleksander Ceferin ve yönetim kurulu üyelerinin, Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlarla ilgili yarın olağanüstü toplantı gerçekleştirileceği ifade edildi.

Sonrasında ise edinilen bilgiye göre 28 Mayıs tarihinde oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi Finali'nin başka bir ülkeye alındığı açıklanacak.

Öte yandan Rusya'nın gece yarısında işgal etmeye başladığı Ukrayna'da yabancı futbolcular ayrılmak için ülkelerinden yardım istedi. 

2 gün öncesine kadar Türkiye'de kamp yapan Ukrayna'nın iki büyük takımı Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk'te Belek'teki çalışmaların uzaması gündeme gelmişti ancak planlama değişmedi ve 22 Şubat'ta takımlar Antalya'dan ayrıldı.

BREZİLYALI FUTBOLCULAR YARDIM TALEP ETTİ

Ukrayna'daki savaştan etkilenen yabancı futbolculardan özellikle Brezilyalı isimler ailelerinin de yer aldığı bir video yayınlayıp seslerini duyurdular.

Bir otelde eşleri ve çocuklarıyla kamera karşısında geçen Brezilyalı futbolcular, Ukrayna'dan ayrılmak için Brezilyalı yetkililerden yardım talep etti.

Takımlardaki diğer yabancılar da ülkelerinin ilgili birimlerine başvurarak tahliye konusunda yardım istediler.

UKRAYNA VE RUSYA'DA LİGLER DEVAM EDECEK Mİ?

Normal şartlarda Ukrayna Ligi'nin ikinci yarısı bu hafta sonu başlayacaktı. Dinamo Kiev kulübü yaptığı açıklamada liglerin ertelendiğini duyurdu.

"Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edilmesi nedeniyle Ukrayna şampiyonasının askıya alındığını bildirdi. Bu nedenle önümüzdeki ay ülkemizde spor müsabakaları yapılmayacaktır. Nedeni Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi.."

Rusya Ligi'nde ise şimdilik erteleme görünmüyor. Ukrayna Ligi gibi son maçlar Aralık ayında oynandı, devre arası bu hafta sonu bitiyor ve fikstüre göre Rusya Premier Lgi'nde hafta sonu maçlarında bir erteleme görünmüyor. 

Ukrayna'da futbola savaş molası! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Shakhtar Donetsk Dinamo Kiev
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.