Salih Müslim'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili yeni gelişme!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in iade talebini içeren dosyanın Çekya'ya iletildiğini açıkladı. Bozdağ ayrıca Müslim'in bugün mahkemeye çıkarılacağını da bildirdi.

NTV'de soruları yanıtlayan Bozdağ'ın Müslim'le ilgili açıklamaları şöyle:

"Salih Müslim'ün son Avrupa seyahati sırasında Çekya'da bir otelde kaldığına dair bilgiler bize intikal edince Türk Interpol'ü Çekya'dan talep etti. Yakalanması ve geçici tutuklanması ve akabinde iadesi talebiyle muhataplarına iletti. Onlar da gerekeni yaptılar. Şu anda aramızdaki sözleşme gereği yapılması gereken usule ilişkin bazı işler var. Geçici tutuklama talebini ve iade talebini içeren dosyayı Adalet Bakanlığı'nın iletmesi gerekiyor. Dün itibariyle dosya iletildi. Bugün de Salih Müslim yargı önüne çıkarılacak ve karar verilecektir. Türkiye'ye iade edilmesi, beklentimiz o yöndedir."

'BMGK KARARI AFRİN'İ ETKİLEMEZ'

Bozdağ, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'deki ateşkes kararında Doğu Guta gibi bazı yerlerin olduğunu, Afrin'i kapsamadığını belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı'nı ve Afrin bölgesindeki operasyonlarımızı etkilemez" dedi.

'MİLLETİN AFRİN'E GİTME TALEBİ VAR'

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sefer görev emri olanlar hazır olsun" açıklamasıyla ilgili de şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın o açıklamasının içinde 'Şu anda buna ihtiyacımız yok' da var. Afrin'e sefer görev emri olanların gitmesine ihtiyaç olmadığını sayın Cumhurbaşkanımız o konuşmasında açıklıyor. Milletimizin bir talebi var. Cumhurbaşkanımızın her konuşmasında 'Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu taleplere yönelik bir cevabıdır. Sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.

bozdag-ntv

'YENİ MÜCADELE İÇİN HAZIRLIK'

Harekattaki son durum hakkında bilgi veren Bozdağ şunları ifade etti:

"Harekat başarıyla planlandığı gibi devam ediyor. Pek çok stratejik nokta ele geçirildi. Harekat hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edecektir. Bölgedeki son terörist temizleninceye kadar devam edecektir. Özel harekatın gitmesi yaklaşan yeni mücadele için bir hazırlıktır. Şu anda daha ziyade şehirlerden uzak köy, belde ve kırsalda olan alanlarda mücadele devam ediyor. Alan daraldıkça bu mücadele sivillerin olduğu alana kayacaktır. Bunlar hazırlıklar. Meskun mahale girdiği zaman oradaki tecrübesiyle hareket edilecek" dedi.

'İSTEYEN PARTİ İSTEDİĞİYLE İTTİFAK YAPABİLİR'

Seçim ittifakı düzenlemesiyle ilgili temsilde adalet eleştirilerini yorumlayan Bozdağ şunları söyledi: "Temsilde adaleti gözeten bir formül ortaya kondu. İsteyen parti istediğiyle ittifak yapabilir. Parti konusunda bir sınırlama yoktur. Yasal zeminde imkanı dileyen dilediği şekilde kullanır. İradeleri engelleyen bir şey kesinlikle yoktur."

BBP SORUSU

Bozdağ, MHP'nin istemediğini açıkladığı Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) ittifakta nasıl yer alacağına ilişkin olarak, "Destici ittifakta yer alacağını ifade etti. Nasıl yer alacağını konuşmak için şu anda erken. Vakti gelince konuşulacaktır" dedi.

Salih Müslim'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili yeni gelişme! ile ilgili etiketler Çekya Türkiye iade Son dakika Salih Müslim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.