Salih el-Aruri: Ben şehadeti arıyorum!

Beyrut’ta şehit edilen Şeyh Salih El Aruri’nin bir süre önce yaptığı açıklama gündem oldu. El Aruri, ”Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Ben şehadeti arıyorum.” şeklinde konuşmuş. Öte yandan Hizbullah yaptığı açıklamada, El Aruri’nin intikamının alınacağını açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Beyrut’da İsrail tarafından arkadaşları ile beraber suikast ile şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin bir süre önce yaptığı açıklama ortaya çıktı.

 SALİH EL ARURİ: BEN ŞEHADETİ ARIYORUM

Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güney banliyösünde şehit edilen Şeyh Salih El Aruri’nin bir süre önce yaptığı açıklama gündem oldu. El Aruri’nin, ”Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Ben şehadeti arıyorum.” şeklinde konuşmuş. Öte yandan Hizbullah yaptığı açıklamada, El Aruri’nin intikamının alınacağını açıkladığı ifade edildi.

ŞEHİT EL ARURİ ASİSTANINA FOTOĞRAFINI İKİ KEZ ÇEKTİRDİ!

Öte yandan, Salih El Aruri ile ilgili şehitliği istediği bir başka anı bilgisi de sosyal medyada yayınladı. Şehit Aruri’ye Suudi Arabistan’ın geçen yıl hac yapmasına izin verildiği belirtildi. Aruri’nin hayatında ilk kez hac yaptığı vurgulanarak, asistanlarından birinin fotoğrafı için izin istediğinde, kendi fotoğrafını çektikten sonra, iki fotoğraf çekmesini söylediği belirtildi.Bu sırada Aruri’nin konuşmasında, yıl sonuna kadar yaşamayı beklemediğini söylediği ifade edildi.

Salih el-Aruri: Ben şehadeti arıyorum!

HİZBULLAH SUİKAST İÇİN İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

Bu arada, Hizbullah'tan üst düzey Hamas yetkilisi El Aruri ile 5 arkadaşının İsrail tarafından Beyrut’ta öldürülmesine ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ”Hizbullah, bu suçun asla karşılıksız ve cezasız kalmayacağını teyit ediyor. Ellerimiz tetikte. Hazırlığın en üst seviyelerindeyiz. Bu, bundan sonra olacaklar için unutulmaz bir gün olacak.” denildi.

ŞEYH SALİH EL ARURİ’NİN KİMDİR?

Şehit Şeyh Salih Al-Arouri'nin kariyeri ise şöyle açıklandı.

- El Halil Üniversitesi İslam birliği Başkanı
- Farklı zamanlarda olmak üzere işgal cezaevlerinde tutuklu kaldı (18 yıl)
- Sınır dışı edildi ve ülke dışında takip edildi. (Suriye - Lübnan - Katar - Türkiye)
- ABD onu en çok arananlar listesine aldı ve onun hakkında bilgi veren herkese 5 milyon dolar ayırdı.
- Güney Lübnan'daki Filistin direnişinin mimarlarından biri.
- Batı Şeria'da silahlı direnişi yeniden canlandırmasıyla biliniyor.
- Hamas hareketi bünyesinde Batı Şeria bölgesinin kurucusu ve başkanı.
- Hamas Başkan Yardımcısı
- Mescid-i Aksa Tufanı'nın mimarlarından biri.
- Mescid-i Aksa Tufanı başlamasıyla birlikte işgalciler Aroura kasabasındaki evini yıktı.

Salih el-Aruri: Ben şehadeti arıyorum! ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Hizbullah Savaş patlama Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.