Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi

Zaman gazetesinin Ankara eski muhabiri Ahmet Dönmez'in Stockholm’de saldırısına uğradığı ifade edilmişti. 6 yaşındaki kızının önünde, iki kişinin saldırısı sonrası bilincini kaybettiği belirtilen Dönmez'in, saldırıya uğramasının bir senaryo olduğu iddia edildi. İsveç istihbaratı kaynaklarına göre, Ahmet Dönmez'in oturum izni konusunda sorun yaşadığı ve yurt dışı edilme korkusundan kaynaklı örgüt içi bir saldırı tezgahı kurulduğu öne sürüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

15 Temmuz 2016'da, askeri darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün, senaryolarının yurt dışında da devam ettiği ortaya çıktı.

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi

FİRARİ GAZETECİ DÖNMEZ'İN SALDIRIYA UĞRADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

KHK ile kapatılan Zaman gazetesinin eski Ankara muhabiri Ahmet Dönmez'in bir süredir yaşadığı İsveçin başkenti Stockholm’de iki kişinin saldırısına uğradığı haberleri yayılmıştı. Yine aynı haberlerde, Ahmet Dönmez adlı kaçak gazetecinin, 6 yaşındaki kızının önünde saldırıya uğradığı ve hastanede yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı ifade edilmişti.

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi - Resim : 2

WHATSAPP'TAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ YAZMIŞTI

Gazeteci Ahmet Dönmez, "Soylu`nun mafyası Ayhan Bora Kaplan'ın yükseliş hikayesi" konulu YouTube videosundan sonra, İhsan Hızarcı tarafından tehdit edildiği öne sürülmüştü. Firari Ahmet Dönmez'de, kendisine WhatsApp üzerinden ulaşan şahsın tehdit mesajlarını sosyal medya hesabından yayınlamıştı. Dönmez, "Son videomda adı geçen Ankara mafyası İhsan Hızarcı, bu tehdit mesajını attı bana: İsveç’te olmana güvenme, 24 saat içinde kafanı kestiririm senin." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi - Resim : 3


DÖNMEZ'İN DARP EDİLDİĞİ İDDİASI FETÖ TEZGAHI MI?

Öte yandan, İsveç istihbaratı kaynaklarına göre, Ahmet Dönmez'in oturum izni konusunda sorun yaşadığı ve yurt dışı edilme korkusundan kaynaklı, örgüt içi bir saldırı tezgahı kurulduğu öne sürüldü.

Dönmez'in saldırı haberi sonrası Ankara'da açıldığı belirtilen, "Fetö Raporu" adlı bir sosyal medya hesabı, gazeteci Dönmez'in saldırıya uğramasını, "Ahmet Dönmez isimli firari teröristin "darp edildiği" yayagarası ve devleti itham etmesi üzerine yapılan araştırmalar sonucu; İsveç istihbaratı SÄPO kaynakları; Ahmet Dönmez'in oturum izni konusunda sorun yaşadığı ve yurtdışı edilme korkusundan kaynaklı örgütiçi böyle bir tezgah kurdukları belirtilmiş. Kendinisini darp ettiğini iddia ettiği kişilerin HTS kayıtları örgüt üyeleri ile sık sık bir araya geldiklerini gösteriyor. Bu iş 15.Temmuz kalkışmasının ardından örgüt okullarına kendi öğrencilerine maske takıp vandallık yaptırması ile aynı. İsveç istihbaratı kaynakları, konuyu kale bile almadıklarını ve örgütün gerçek yüzünü görmeye başladıklarını beyan etmiş. İsveç'te sağlık yönetmeliğine göre kafa travması geçirdim diyen herkesin 24 saat müşahade altında tutulması öneriliyor. Yani Ahmet'in ve örgütün yoğun bakım hikayesi de yalan." yazdığı görüldü.

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi - Resim : 4Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi - Resim : 5

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi - Resim : 6

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi - Resim : 7

 

Saldırıya uğramıştı! Ahmet Dönmez'in İsveç'ten oturum alamadığı için senaryo kurulduğu iddia edildi ile ilgili etiketler FETÖ İsveç Saldırı Ahmet Dönmez Stockholm
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.