Saldırı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz!

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren terör devleti İsrail, bu kez de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas ofisini hedef aldı. İnsansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırı sonucu Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri'nin öldürüldüğü bildirilirken, Hamas'tan da ilk açıklama geldi.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yaklaşık üç aydır sürdüren terör devleti İsrail, bu kez de Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisini hedef aldı.

İsrail'in insansız hava aracıyla (İHA) Beyrut'taki Hamas ofisine düzenlediği saldırıda üç kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü ve 11 kişinin yaralandığı ifade edilirken, hayatını kaybedenlerden birinin Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri'nin öldürüldüğü bildirildi.

Ajansa göre saldırının ardından İsrail'e ait askeri jetler, Beyrut ve ülkenin güneyindeki Sur şehri semalarında uçuş gerçekleştirdi.

NNA'nın daha önce geçtiği haberde de, İsrail'in, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Saldırı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz!

SALDIRI SONRASI HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Salih el-Aruri'nin öldürüldüğü saldırı sonrası Hamas'tan da ilk açıklama geldi.

Saldırı sonrası basın açıklamasında bulunan Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, "Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz." dedi.

Saldırı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz! - Resim : 2

"DÜŞMANIN HEDEFLERİNE ULAŞMAKTA NE KADAR BAŞARISIZ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ"

El-Rişk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Siyonist işgalin Filistin içinde ve dışında Filistin halkımızın liderlerine ve sembollerine karşı gerçekleştirdiği korkak suikastlar, halkımızın iradesini ve metanetini kırmayı, yiğit direnişinin devamını baltalamayı başaramayacaktır. Bu, düşmanın Gazze Şeridi'ndeki saldırgan hedeflerinden herhangi birine ulaşmakta ne kadar başarısız olduğunu bir kez daha kanıtlıyor."

Saldırı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz! - Resim : 3

SALIH EL-ARURI KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966'da Ramallah'ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

 

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Öte yandan Aruri, Mısır'da bir toplantıya katılmıştı.

 

Saldırı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Korkak suikastlar halkımızın metanetini baltalayamaz! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Beyrut Lübnan Hizbullah Saldırı patlama Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.