Saldırgan "Gaziosmanpaşa'ya git" demişti, Gaziosmanpaşa'dan yanıt geldi

Nişantaşı’nda inancı nedeniyle darp edilen araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya görülmemiş bir nefret söylemi ile muhatap oldu! Saldırgan Eray Çakın, Nur Akkaya'ya “Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun” diyerek saldırdı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Belediye Başkanı ise yaşanan bu çirkin olaya sert tepki gösterdi.

İstanbul Nişantaşı'ndaki bir parkta İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya başörtülü olduğu gerekçesiyle saldırıya uğradı!

Eray Çakın isimli saldırgan, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” diyerek Nur Akkaya'ya vurmaya başladı. Neşe Nur Akkaya çevredeki vatandaşların müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikâyetçi oldu.

Vatandaşların ihbarı sonrası olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan Eray Çakın ifadesinde, Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığını itiraf etti. Eray Çakın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

SERBEST KALMASINA TEPKİLER YÜKSELDİ

Yaşanan bu çirkin saldırıda nefret söyleminin bir parçası haline getirilen Gaziosmanpaşa Belediyesi de saldırıya kayıtsız kalmadı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Nişantaşı'nda yaşanan bu nefret suçuyla ilgili saldırganın "Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun' sözlerinden ve şiddet eyleminden kaynaklı bir açıklama yayınladı.

Saldırgan "Gaziosmanpaşa'ya git" demişti, Gaziosmanpaşa'dan yanıt geldi

Başkan Usta, "Kamuoyuna Duyuru" başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Biz Gaziosmanpaşa'da yaşayan kadınların kıyafetlerine ve yaşam şekillerine titizlikle saygı duyuyoruz. Tercihi ne olursa olsun ötekileştirmeden; din, dil, ırk, etnik köken ayırmaksızın burada sevgi ile kardeşçe yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Ancak o şahsın bir kadına başörtülü olduğu için veya başka bir sebepten ötürü sözlü ve fiziksel şiddet uygulaması ve bu çirkin eylemde güzel ilçemizi yön olarak tarif etmesi hiçbir surette kabul edilemez. En ağır şekilde ceza alması için sürecin titizlikle takipçisi olacağımı belirtmek isterim."

  

 

 

Saldırgan "Gaziosmanpaşa'ya git" demişti, Gaziosmanpaşa'dan yanıt geldi ile ilgili etiketler Nişantaşı Gaziosmanpaşa başörtülü kadına saldırı Neşe Nur Akkaya Eray Çakın hasan tahsin usta
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.