Salatalıklı ayran nasıl yapılır? İşte ferahlatıcı salatalıklı ayran tarifi

Salatalıklı ayran, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Eve gelirken almaya unutulan içecekler sonrasında salatalık ayran tarifi merakla araştırılıyor. Peki, salatalıklı ayran nasıl yapılır? İşte salatalıklı ayran tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Ayran, yoğurda su katılan içecek olarak biliniyor. Ancak tarihi oldukça eskiye dayanan bir tür geleneksel Türk içeceği olan ayran tarifi pek çok kullanıcı tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, ayrandan daha da serinletici olan salatalıklı ayran nasıl yapılır? İşte salatalıklı ayran tarifi! Tarifin detayları haberimizde...

Salatalıklı ayran nasıl yapılır? İşte ferahlatıcı salatalıklı ayran tarifi

SALATALIKLI AYRAN MALZEMELERİ

  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 200 ml soğuk su
  • 2 adet ufak salata
  • 10 yaprak taze nane (Eğer yoksa bir çay kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz.)
  • 8 adet buz
  • Tuz

Salatalıklı ayran nasıl yapılır? İşte ferahlatıcı salatalıklı ayran tarifi - Resim : 2

SALATALIKLI AYRAN TARİFİ

-İlk olarak blender kullanmaya müsait olan bir kap içerisine yoğurdu dökün. Eğer varsa salatalıklı ayran tarifimiz için ekşi veya ev yoğurdu da kullanabilirsiniz.

-Yoğurdun üzerine su hariç diğer malzemelerimizi ekleyin. Blender yardımı ile homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.

-Suyu yavaşça karışıma ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edin. Eğer ayranın daha koyu ve akışkan olmasını istiyorsanız, yoğurda daha fazla su katarak damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

-Dilediğiniz üzere ayranınıza bir tutam kuru nane ya da taze naneleri ince ince kıyarak koyun.

Eğer salatalıklı ayranınızı marketlerden aldığınız hazır ayranlar gibi olmasını istiyorsanız içine süt ekleyebilirsiniz. Veya ayranınızı dışarıda içtiğiniz açık ayranlar gibi köpük köpük yapmak isterseniz içine sade soda da koyabilirsiniz.

Salatalıklı ayran nasıl yapılır? İşte ferahlatıcı salatalıklı ayran tarifi ile ilgili etiketler Yemek içecek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.