"Salah yüzünden ülkeme dönemiyorum"

Mısırlı futbolcu Amr Warda'nın uygunsuz mesajlar gönderdiği model Merhan Keller, İngiliz basınına Mohamed Salah'ın Warda'ya destek mesajı paylaşmasının ardından nefret mesajları ve tehditler aldığını söyledi. Warda bu durum nedeniyle ülkesi Mısır'a dönemediğini de ekledi.

Mısır’ın ev sahipliği yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda ev sahibi takım saha içindeki oyundan ziyade saha dışı skandallarla gündeme geliyor. Son olarak PAOK forması giyen Amr Warda’nın Mısır asıllı Britanyalı model Merhan Keller’a uygunsuz mesajlar gönderdiği ortaya çıkmış ve 25 yaşındaki oyuncu kadrodan çıkarılmıştı.

Olay üzerine Muhammed Salah’ın takım arkadaşına destek vermesi, yeni bir vukuata sebep verdi. Salah, Twitter’dan “Kadınlara sonsuz saygı ile davranılmalı. ‘Hayır’, ‘hayır’ demektir. Bu tarz şeyler kutsaldır ve kutsal kalmalıdır. Aynı zamanda birçok hata yapan insan olumlu yönde değişebilir ve hata yapanlar direkt olarak giyotine gönderilmemelidir. Bu en kolay yol olurdu. İkinci şanslara inanmalıyız. Yol göstermeli ve eğitmeliyiz. Sırt çevirmek cevap çözüm değildir” yazmıştı. Salah’ın başı çektiği destek mesajları sonrası Warda kadroya yeniden dahil edildi.

"Salah yüzünden ülkeme dönemiyorum"

Warda’nın uygunsuz mesajlarına maruz kalan Keller ise bu ılımlı ve yapıcı gözüken yaklaşımın kendisi için vahim sonuçlar doğurduğunu öne sürdü. Genç model, başarılarıyla ve yarattığı etkilerle Mısır’da ‘dokunulmaz’ bir seviyeye çıkan Salah’ın bu mesajı sonrası çokça tehdit ve nefret söylemi içeren mesajları aldığını ve Mısır’a gidemediğini ifade etti.

‘O BİR TANRI VE ASLA HATA YAPAMAZ!’

Keller’ın İngiliz basınında yer alan ifadeleri şu şekilde: “Bu insan Mısır’da ilah! Gerçekten öyle. Ona bir futbolcu olarak bakmıyorlar. O bir tanrı ve asla hata yapamaz. Bu durum beni tehlikeye atıyor. Ülkeme, ailemi ziyaret etmeye gidemiyorum. İnsanlar sokakta bana saldıracaklar. İngiliz futbol holiganlarının 100 mislini düşünün. Beni şoke eden Mohamed Salah’ın bu işle bir ilgisi olmadan konuya dahil olması. İnsani yönünü anlıyorum, takım arkadaşının yanında durmak istiyor ve onu destekliyor. Ama benim endişem bunu gizli bir şekilde tutabilirdi. Ona özel olarak gidip, ‘Bir hata yaptın, bir daha yapmaman gerekiyor. Toplumun önünde özür dile ve kendine, kariyerine odaklanarak bunun üstesinden gel’ diyebilirdi.

"Salah yüzünden ülkeme dönemiyorum" - Resim : 2

İngiliz basınında yer alan habere göre Mısır konuyla ilgili olarak ikiye bölünmüş durumda. Çokça kadın Salah’ın Warda’nın hareketini desteklememesine rağmen ülke genelinde kadınlara yönelik cinsel istismarın görmezden gelindiğini savunuyor. Aynı zamanda Salah’ın paylaşımının da yarattığı etkiyle kadınlar Afrika Uluslar Kupası’nı boykot etmeye davet edildi.

Keller, nefret mesajlarının boyutunu da şöyle aktardı: “O dünyanın en bilinen figürleri arasında. Bu da insanları beni mesajlarıyla taciz etmeye teşvik ediyor. Aldığım nefret mesajlarının ve tehditlerin boyutunu bilemezsiniz. Kendinizi alay konusu olarak internette paylaşımlarda görmek ve asıl konudan kopulması korkunç. Onu sabote etmek istemiyorum. Bunun altını çizmem lazım zira insanlar beni bununla suçluyor.”

"Salah yüzünden ülkeme dönemiyorum" ile ilgili etiketler Mısır Liverpool Muhammed Salah
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.