Sakarya gaz sahası nerede? Sakarya hangi bölgede?

Sakarya gaz sahası nerede? Sakarya hangi bölgede? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli açıklamasında Sakarya gaz sahasından söz etti. Bu açıklamanın hemen sonrasında Sakarya gaz sahasının nerede olduğu araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

Sakarya gaz sahası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamanın hemen ardından vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Sakarya gaz sahası nerede yer alıyor? Sakarya hangi bölgede? Doğalgaz nerede bulundu? Detaylar haberimizde…

Sakarya gaz sahası hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında; Daha önce Tuna-1 diye adlandırılan bu alanı Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı.

Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.

Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası'yla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Sadece denizlerde değil, kendi topraklarımızdaki aramaları da daha sıkı ve bilinçli şekilde yürütüyoruz.” Dedi.

SAKARYA GAZ SAHASI NEREDE?

Tuna-1 lokasyonu Karadeniz Ereğli açıklarında yer almaktadır. Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli'nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Sondaj yapılan Tuna-1, Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

 

Sakarya gaz sahası nerede? Sakarya hangi bölgede? ile ilgili etiketler doğalgaz Sakarya gaz sahası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.