Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı

Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, Eyüpsultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Haziresi’nde toprağa verildi. Acı haberi Zengin'in kardeşi Salih Zengin "Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun" ifadeleriyle duyurmuştu.

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, bir süredir Kahramanmaraş’taki bir hastanede tedavi görüyordu.

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı

EYÜPSULTAN CAMİİ'NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hayatını kaybeden Zengin için bugün ikindi namazı sonrası Eyüpsultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı - Resim : 2

CENAZEYE ÇOK SAYIDA SİYASİ İSMİ KATILDI

Törene Türkiye Büyük Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve çok sayıda kişi katıldı.

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı - Resim : 3

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ KILDIRDI

Mevlana İdris Zengin’in kardeşi Salih Zengin cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Zenginin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Kılınan cenaze namazı sonrası okunan duaların ardından Zengin’in cenazesi Eyüpsultan Camii’nin hemen yanında bulunan Mihrişah Valide Sultan Haziresi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı - Resim : 4

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde 1966’da dünyaya gelen Zengin, 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

İkindi Yazıları, Diriliş, Dergah, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede, şiir, hikaye ve denemeleri yayımlanan Zengin, çocuk edebiyatı alanında da çok sayıda kitap kaleme aldı.

Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyeliği de yapan yazar, yazdığı çocuk kitaplarıyla 1987'de Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü, 1998'de Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü aldı. "Tuhaf Adamlar" serisindeki kitapları Almanya'daki bir yayınevi tarafından 9 dünya diline çevrilerek yayına hazırlandı.

Mevlana İdris Zengin, ayrıca "Asla ve Daima Nuri Pakdil" isimli bir belgeselin metnini yazdı ve konsept danışmanlığını yaptı. Belgesel TRT'de 2010'da yayınlandı.

Sezai Karakoç'un şiirlerinden yola çıkarak yaptığı "Gül Sesleri" isimli şiir belgeseli de 2012'de Diyarbakır'da yapılan "Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu"nda gösterilen Zengin'in, şimdiye kadar Farsça, Almanca, Arapça, Urduca, Macarca dillerine bazı kitapları çevrilerek, okurların beğenisine sunuldu.

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı - Resim : 5

İHA 

 

Şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'e veda! Gözyaşlarıyla uğurlandı ile ilgili etiketler Şair ve Yazar mevlana idris zengin Son yolculuğu Eyüpsultan Camii Mihrişah Valide Sultan Haziresi
GÜNÜN VİDEOSU

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! İşte operasyon anları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-47 operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini, 52 şüphelinin de yakalandığını açıkladı.