Saiph Yıldızında İkizler Yeniayı  (18 Haziran 2023)

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

"Söz gümüş ise sükut altındır"

Yeniay 18 Haziran pazar günü 07.38 de, İkizler burcunun 26.43 derecesinde gerçekleşiyor. Yeniaylar genel anlamda başlatma enerjisi taşır, ama bu yeniayda durumlar biraz farklı gözüküyor. Bazı yenilik ve başlangıç fırsatları getirecek olsa da, ani kararlar vermek için çok  da uygun değil enerji. Olan bitene zaman tanınması gereken günler...

Yeniaylar dişil ve eril enerjinin kavuştuğu anlardır. Güneş ve Ay kavuşum halindedir. İkizler Burcu hava elementinde ve değişken yapıda bir burçtur. Merkür tarafından yönetilir.  İletişim, trafik, basın-yayın, eğitim, yakın çevremiz, (kardeş-komşu), ticaret, satış-pazarlama, reklam gibi konularla ilintilidir. Bu yeniayda  yöneticisi Merkür de kendi yönettiği burc olan  İkizlerde, dolayısıyla güçlü olduğu bir pozisyonda. Bu da ikizler etkisini pekiştirici bir faktör olacak. Öğrenmeye, iletişime hevesli, meraklı bir yapıda olacağız. Haber sirkülasyonu, bilgi paylaşımı oldukça hızlı olacak. Beynimiz, düşüncelerimiz de son derece aktif olacak. Eğitim ve ticari konularla ilgili önemli gündemler verebilecektir  yeniay.  Yine kısa süreli, yakın mesafeli seyahat planları söz konusu olabilecektir pekçoğumuz için. 

Yeniayda yükselen Yengeç burcunda; çevremizi saran koşullar hakkında bilgi veren bu konum, güvenlik, şevkat arayışı, ev, aile, yuva, vatan, geçmişe özlem, gibi konularla yeniayın etkisini çevreleyebilecek. Yeniayda en önemli açı Balık burcundaki Neptün'e attığı kare. Satürn de durağan pozisyonda ve yeniayın yöneticisi Merkür ile kare açıda. Bir diğer yandan da Merkür Venüs ile uyumlu bir açıda yeniay anında. İkilemler, kafa karışıklıkları, belirsizlikler söz konusu olabilecek ...

Saiph Yıldızında İkizler Yeniayı  (18 Haziran 2023)

T.C.'ye göre an haritasında 12. evde olması gizli saklı konulara, medyada çıkacak bir takım yalan yanlış haberlere de vurgu yapıyor. Yabancılar, yurtdışı bağlantı konular ile alakalı bir evden Neptün karesi alırken Yeniay; bazı yanılsamaların bu alanlardan da gelebileceğini gösteriyor. Dış faktörlerin etkisi ile yanıltıcı gündemler oluşturulabilir bu 15 günlük süreçte. Her duyduğumuza inanmamamız gereken günler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gizli düşmanlardan gelen eylemlere de ülke olarak açığız. Yine dış ticaretle ilgili belirsizlikler ve ekonomiye olan yansımalarını duyabileceğiz. 

Satürn de Neptün ile aynı evde geri hareketine başlamak üzere. durağan pozisyonda iken, ve Merkür'ü de karelerken, yurt dışı bağlantılı konularda sıkıntılar yaşanabileceğine, özellikle bir süredir devam eden vize başvurularının dondurulması gibi gündemlerin, seyahat kısıtlamalarının, engelleme ve zorlukların güncel kalabileceğine ama bunlarla ilgili bir takım çözümler getirmenin gerekliliğine, bu konularda bazı sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğine  işaret ediyor olabilir. Yeni bir takım anlaşmalar bu bağlamda devreye sokulabilir önümüzdeki günlerde. 

Neptün karesi yeniayın en önemli açısı demiştik. Çünkü Neptün'ün değdiği yerde belirsizlik, sis, pus, yalan-yanlış, kandırılma, aldatılma, dolandırılma, fazla idealize etme, yanılsama vardır. İkizler burcunda bir yeniay ve yöneticisi de Merkür'de iken özellikle iletişimsel alanda, ticari anlaşmalarda, medayada çıkan haberlerde çokça bu yanılsamalı durumlara rastlayabiliriz demiştik. Önemli bir diğer konu Merkür'ün  de Aldebaran Sabit yıldızında olması ki bu sabit yıldızda dürüstlük vurgusu vardır. Dürüst olmayan yapılara bedel ödetir. Bu da demek oluyor ki bu 15 gün içinde karşılaştığımız bir takım yalanların, gizli saklı, kandırmaya yönelik davranışların ciddi bedelleri olacaktır. Kimsenin arkasından konuşmayın, dedikodu yapmayın; bu gökyüzüne rağmen irade geliştirin ve doğru ve dürüst olandan yana kalın. Az konuşun emin olduğunuzu konuşun. Ay da yine deklinasyon dışı iken enerji  belirsiz olmasının yanı sıra  kontrolsüz de çalışacak. Birazdan bahsedeceğim sabit yıldızların etkisi de karmik bedeller vurgusu yapıyor olacak. Doğru alanda kalanın elbette  korkacağı ya da etki alacağı bir durum söz konusu olmayacak.  

Saiph Yıldızında İkizler Yeniayı  (18 Haziran 2023) - Resim : 2

Bir diğer yönüyle Neptün teması, sanatsal anlamda yaratıcılığı, sezgileri, bilinçaltını da aktive edebilecek. 12. ev aktifken sezgiler, rüyalar da yoğunlaşacaktır ki etki zaten başlamıştır. Meditasyon ve bilinçaltı çalışmaları bu dönemde rahatlatıcı olabilir. Seyahatlerde bir takım değişiklikler, iptaller veya seyahat sırasında eşya kayıpları verebilir buna da dikkat etmek gerekecektir. Kargolarda, valizlerde yine karışıklıklar, aksamalar, kayıplar yaşanabilir. Sakarlık, dikkatsizlik, kafada sersemlik verebilir. Para alışverişleri, hesap kitap işleri, anlaşmalar vb. evrak işlerinde dikkatli olmakta, hata yapmamak adına fayda vardır bu günlerde.  

Ay Neptün karesi mental olarak da bizleri biraz huzursuz, kendimizi kaybetmiş, yönsüz kalmış ve melankolik, depresif hissettirebilir. Fiziksel sağlık anlamında ikizler burcu ciğerlerimiz, eller-kollar, sinir sistemini sembolize eder. Bu konularda sorunlar getirebilir, çözüm arayışı verebilir. Yine zehirlenmelere, alerjilere de dikkat edilmesi gerekir. Yediklerimize, içtiklerimize, aldığımız ilaçlara, alkol tarzı bağımlılıklara dikkat etmek gerekir. Yine ilaçlar, kimyasallar, sular, sıvılar, petrol vb. ile ilgili gündemler duyabileceğiz. Aşırı yağışlar, sel, taşkın riski oluşabilir.

İkili ilişkiler ve ortaklıklar, finansal yatırımlar gibi alanlarda ekstra dikkatli olunması gerekiyor yeniay ve sonrası 15 gün boyunca. Ve tabiki ekonomik belirsizlik ve bunun iç piyasalara yansıması derinleşebilir. Venüs de Yeniaydan yarım kare, Neptün ve Jüpiter'den de sert açılar alıyor; aynı zamanda Mars ve Lilith kavuşumu söz konusu. Bu görünümler hep güvensizlik, belirsizlik ve  kandırılmaya açık görünümler. Ego-kibir çalıştırmaya, benlik bilincinde olmaya, kıskançlık kaynaklı sorunlara olur verebilir bu kombinasyonlar. Jüpiter karesi, Satürn 150 liliği ile de doyuramadığımız haz alma, değer görme duygularımızı fazla para harcayarak, fazla yiyerek gidermek istediğimiz bir alt bilinç çalıştırabilir. Harcamalara dikkat kısacası. 

Yeniayda bir diğer önemli görünüm Juno ile kavuşumda olması. Juno  deverde olunca evlilikler de gündeme dahil olacaktır. İdealize ettiğimiz konularda hayal kırıklıkları yaşatabilecek bir yeniay söz konusu iken ikili ilişkilerimizde gereksiz bir iyimserlik içinde  olabileceğiz. Karar ve adımlarımızda bu etkileri lütfen unutmayalım ve aceleci davranmayalım. Evlilik-ilişki teklifleri şeklinde çalışabileceği gibi, evliliklerde aldatma haberleri de duyabiliriz... 

Anlaşmalardaki yolsuzlukları, hırsızlıkları, dolandırıcılıkları duyarız. Dediğimiz gibi Merkür Aldebaran etkisi de önümüzdeki günlerde bu tür yapıları gün yüzüne çıkaracaktır. İkili ilişkilerde doğru iletişim geliştirebilmek, doğruları dile getirebilmek bu yeniayda negatif yönleri sağaltıcı, çözüm sağlayıcı bir etki olacaktır. Gökyüzündeki etki iletişimde uslubumuzu yumuşatacaktır ki bu da çok önemli aslında anlaşma ortamı oluşturabilmek adına. Diğer yandan Merkür Satürn karesi iletişimde engellemeler ve kopukluklar yaratırken bir anlamda da kendimizle başbaşa kalmamıza da vesile olacaktır. Kısacası fevri kararlar yerine stratejik olmak, çok ve boş  konuşmak yerine düşünerek iletişim kurmak en önemli vurgularından olacak bu yeniayın. Neye adandığımız, ne için fedakarlık yaptığımız, bu alanda kurabildiğimiz denge önemli olacak. 

Saiph Yıldızında İkizler Yeniayı  (18 Haziran 2023) - Resim : 3

Satürn Retro 18 Haziran - 6 Kasım

Satürn henüz durağan pozisyona geçmişken temas ettiği alanlar daha vurgulu yaşanır. Burada Balık burcunda başlamak üzere olan Retro süreci bizlere adandığımız konuları sorgulatacak, dengeye gelemediğimiz Balık temalarında ise sınamalar getirecektir. Karmanın lordu, zamanın yöneticisi Satürn, hatalı inşa ettiğimiz sistemleri sorgulatır. Balık temasına baktığımızda kurban edercesine kendimizi yok saydığımız, hatalı bağımlılık geliştirdiğimiz, fazla idealize ettiğimiz, aşırı bir iyimserlikle kör baktığımız, gereğinden fazla fedakar davrandığımız konularda şayet dengeye gelemez ve farkındalık geliştirmezsek sınavlar getirecektir. Sorumluluk almamak adına görmezden geldiğimiz gerçeklerle de yüzleştirecektir. Özellikle Balık burçlarının hayatlarında önemli etkileri olacak bu durum, süreçte önemli kararlar aldıracak sevgili Balıklara. Yine Yengeç ve Akrepler ılımlı geçişler, Başak, Yay ve İkizler burçları ise daha zorlu süreçlerle deneyimleyebilirler bu döngüyü.  Satürn, başlangıç ve sonu itibariyle 2 şer gün durağan pozisyonda kalarak, 6 Kasım'a kadar retro hareketini tamamlayacak. Farkındalıkla ve kolaylıkla değerlendirmek nasip olsun dilerim...

Mars 16 derece Aslanda,  Dubhe yıldızında ve tutulma tetiği veren bir konumda; depremsel aktiviteyi arttıracaktır. Deprem bölgelerindeki artçıların sayı ve büyüklükleri yükselebilir. Bu anlamda tedbirli olunmalıdır. Doğa olayları ile ilintilidir Dubhe. Salgın hastalıklarda, intiharlarda, boşanmalarda, kazalarda artış görülebilir. 

Dünya çapında tarım ve beslenme politikalarında değişimlerin  ayak seslerini duyacağız yavaş yavaş. 

Ayrıca Yeniay sapkın rituellerle anılan bir sabit yıldızda gerçekleşiyor maalesef. "Saiph" isimli bu yıldız sadomazoşist rituellerle anılır. Doğum haritalarında günahkar olmakla da ilişkilendirilebilir. Günah işlemekle ilintilidir velhasıl. Şiddet, taciz, işkence haberleri artabilir. Yalan ve düzenbazlık üzerine kurulu sistemleri de ifşa edebilir. Zaten yöneticisi Merkür Aldebaran kavuşumu da bu etkiyi pekiştiriyor. Günahların bedellerinin ödenmesi ile ilgili bir yapı verebilir. Hakedişleriniz doğrultusunda çözümlerle de kavuşackasınız :)

Yeniayda sert etkileri Balık, Başak, İkizler ve Yay burçlarının son 10 günüde doğanlar ( 21-30 derece arasında gezegen ve ışıkları olanlar ) alacak. Terazi, Kova, Koç ve Aslanlar ise yumuşak geçişler yaşayacaklar. Oğlak ve Akreplerin ani gündemleri olabilir. Boğa ve Yengeçler ise biraz kör noktasında kalıyor olsalar da yeniayı karşıladıkları ev konularında onlar da etki alacaklardır elbette.

Her zamanki gibi, gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ...

Hande Güç Onur 

(Tek tek burçlara olan detaylı etkisine aşağıdaki linkten haftalık yazımızdan ulaşabilirsiniz)

https://www.superhaber.com/12-18-haziran-haftasi-burc-yorumlari-makale-457093

 

Diğer Yazıları