Ali Köse'nin sözleri ile çileden çıkanlarda bugün...

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde TRT Haber'e konuk olan İlahiyat Profesörü Ali Köse'nin “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözleri çok konuşuldu. Köse'nin o açıklamasına ilginç isimlerden ilginç tepkiler gelmeye devam ediyor... İlk olarak Menzil cemaati o sözleri üzerine alınmıştı, son olarak ise "Nurcu" kimliği ile tanınan AK Parti'li eski milletvekili Said Yüce, "Bıyıksız ilahiyatçı mı olur? Ben bu yüze nasıl alim diyebileyim" ifadesini kullandı!

15 Temmuz'da TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan İlahiyat Profesörü Prof. Dr. Ali Köse’nin sözleri dikkat çekti.

Darbe girişiminden sonra gerekli derslerin ve yeterli önlemlerin alınmadığını dile getiren Köse, “Hatta ben bunu bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor diye değerlendiren, bu şekilde sloganlaştıran birisiyim. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem” dedi.

TUNCER VE YÜCE'DEN AĞIR ELEŞTİRİ

Köse'nin söylediği bu sözlere başta Menzil cemaatine yakın isimlerden Serdar Tuncer ve Nurcu kimliği ile bilinen eski AK Parti Milletvekili Said Yüce tepki gösterdi.

Tuncer, "FETÖ'cülere dense ki: bir metin yazacaksınız ve 15 Temmuz günü devlet televizyonunda bir ilahiyat hocası tarafından okunacak, bu kadarını hayal bile edemezlerdi. Ali Köse Hoca bir hayalin de ötesini gerçekleştirmiş. Peki neden? Anlayan beri gelsin!!!" şeklinde ağır bir eleştiride bulunurken, Yüce de bıyıksız ilahiyatçı olmayacağı görüşünü savundu.

Ali Köse'nin sözleri ile çileden çıkanlarda bugün...

"BIYIKSIZ İLAHİYATÇI MI OLUR?"

Said Nursi'nin talebelerinden Ahmed İlhan Yüce'nin oğlu olan Said Yüce, "Bıyıksız ilahiyatçı mı olur? Ben bu yüze nasıl alim diyebileyim? Seküler, laikçi, ehl-i dünya insanına benzeyen tefsir, hadis fıkıh, kelam vb. hocası olur mu? Bunları vakit namazında hiçbir camide gören var mıdır? Sanmam çıkmış konuşuyor" diye yazdı.

Ali Köse'nin sözleri ile çileden çıkanlarda bugün... - Resim : 2

TWEETİNİ SİLDİ

Gelen tepkilerin ardından bu mesajı sildiği görülen Yüce, sözlerini şu şekilde düzeltti:

"Sosyoloji hocası olan bir ilahiyatçı; iman, ibadet, ahlak konularında Kur’an ve Sünnet istikametinde insanları aydınlatacağı yerde gayr-ı ilmi, gayr-i ciddi genelleme yaparak bütün cemaatleri niye hedef alır? İlahiyatçılarımızı cami ve cemaatletin içinde de görmek isteriz"

Ali Köse'nin sözleri ile çileden çıkanlarda bugün... - Resim : 3

"BAZI CEMAATLERE" DOKUNAN YANIYOR!

İlahiyatçı Ali Köse'nin "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözlerinin öfkelendirdiği isimler bununla da sınırlı kalmadı.

Adeta, SuperHaber programcısı Nedim Şener'in "FETÖ’nün yerine göz dikenler kendini belli ediyor." sözlerini desteklercesine Köse'ye bazı çevrelerden tepkiler çığ gibi büyüdü!

Köse, Menzil cemaati ve Nurculardan gelen direkt eleştirilerin ardından, ayrıca eski defterler açılarak bir kez daha hedef tahtasına oturtuldu.

Star Gazetesi yazarı Yakup Köse de konuyla ilgili, "'İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin Allahu ekber sesinin demokrasi sesini bastırmaması gerekiyor' dediğini biliyorsunuz değil mi?" şeklinde bir mesaj paylaşarak safını belli etti.

Ali Köse'nin sözlerine tepkilerini sürdüren Köse şu açıklamaları yaptı;

"Savcılar, “Bir FETÖ gitti bin FETÖ geliyor” diyen Prof. Ali Köse’nin ivedi olarak bilgisine başvurmalı. Köse, ‘1000 yeni FETÖ’ dediği yapılanmaları isim isim delilleriyle açıklamalı. 15 Temmuz öncesi FETÖ’ye gıkını çıkaramayan Köse’yi bugün bülbül yapan deliller neymiş görelim!"

 

Ali Köse'nin sözleri ile çileden çıkanlarda bugün... ile ilgili etiketler 15 Temmuz FETÖ TRT Haber İlahiyatçı Serdar Tuncer ali köse Said Yüce
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.