Sahte altının fiyatı gerçek altınla yarışıyor!

Düğün sezonu olarak da anılan yaz aylarında, sahte altınlar, yeni evlilerin en büyük kabusu haline gelmiş durumda. Sahte alının 45 lira olan fiyatı alıcılar için cazip olurken, 10 yıl önce aynı fiyata gerçek altın satıldığını düşündüğümüzde gelinen nokta daha iyi anlaşılabilir...

Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte, gerçeğinden ayırt edilmesi bir hayli zor olan imitasyon (sahte) çeyrek altının fiyatı da gittikçe artıyor. 

Yaz aylarının başında 30 - 40 lira arasında satılan sahte çeyrek altınlar, talebin giderek artmasıyla birlikte artık 45 - 50 liraya satılıyor. 2008 yılında 54 liraya satılan çeyrek altın, 10 yıl sonra yani bugün sahtesiyle neredeyse aynı fiyata satılır hale geldi. Bugün çeyrek altın 305,11 liradan alınırken 312,07 liradan satılıyor.

İnternet üzerinde sahte çeyrek altın satışı yapan ve ürünlerini bir satış sitesi üzerinden pazarlayan bir şahıs, “En büyük maliyetimiz altın suyu ve bakır. Altın fiyatı arttıkça dış kaplaması için kullanılan materyallerin de fiyatı artıyor. Ayrıca ana madde olan bakırın fiyatı da son altı ayda %20 zamlandı.” dedi.

Sahte altının fiyatı gerçek altınla yarışıyor!

Altın fiyatlarındaki yüksek artışlar nedeniyle artık vatandaşların düğünlerde altın takması bir hayli zorlaştı. Düğünlerde çeyrek altın takması neredeyse imkansız hale gelen vatandaşlar da bunun yerine gram altına yöneldiler. Ancak gram altın fiyatlarının da 190 lirayı aşması sonucu vatandaşlar alternatif arayışına girdi ve sahte çeyrek altınlar daha çok tercih edilmeye başlandı. Mayıs ayında 30 lira olan sahte çeyrek altının fiyatı, yaşanan talep artışı sonrasında %50 zamlandı.

Sahte çeyrek altınlar her ne kadar yeni evlilerin kabusu olsa da tüm altın çeşitleri arasında en uygun fiyatlı altın olarak vatandaşlar tarafından tercih edilmeye devam edecek gibi görünüyor.

Sahte altının fiyatı gerçek altınla yarışıyor! ile ilgili etiketler sahte altın düğün sezonu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.