Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kaç yıl?

Kapatılan Zaman Gazetesi yazarları Ali Bulaç ve Şahin Alpay için karar çıktı. Şahin Alpay'ın ne kadar ceza aldığı merak edilen konular arasındda yer alıyor. Peki Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? Neden ceza aldı? Detaylar haberimizde...

Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kapatılan Zaman gazetesi eski yazarları için karar verildi. Onlardan biri ise Şahin Alpay. Ceza'nın açıklanmasından sonra Alpay'ın ne kadar ceza aldığı merak ediliyor. Peki Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? Neden ceza aldı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kaç yıl?

ŞAHİN ALPAY
1944 yılında Ayvalıklı bir ailenin, Sabiha ve Ahmet Alpay’ın oğlu olarak dünyaya geldi. 1923 Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi anlaşması uyarınca babası Serez ve annesi Midilli'den Türkiye'ye göç etmişlerdir. İlkokulu Nişantaşı Nilüfer Hatun İlkokulu'nda okuduktan sonra, Robert Kolej'den mezun olmuştur. 1961-1962 öğretim yılında AFS bursu ile bir sene ABD'de okudu. Lisans öğrenimini AÜ SBF’de gördü. Gençlik yıllarında Doğu Perinçek liderliğindeki, Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi’nde yer aldı.
 
 
İsveç'te Stockholm Üniversitesi’nde doktora yaptı. 1982-1992 arasında Cumhuriyet Gazetesinde, 1993-94 arasında Sabah gazetesinde, 1994-2001 arasında Milliyet gazetesinde editörlük ve yazarlık yaptı. 1992-93 arasında bir süre TÜSES genel sekreterliği, 1993 yılında bir süre CHP grup danışmanlığı yaptı. 1999-2002 arasında CNN Türk’te Entellektüel Bakış adlı haftalık programı yönetti. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Türk Siyasi Hayatı ve Mukayeseli Politika dersleri verdi. 2002'den itibaren Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Mehtap TV'de yayınlanan Akıl Defteri adlı programın sunucularından biriydi.
 
İngilizce ve İsveçce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır
 
 
Kitapları
 
2020 Yılında Türkiye, Türkiye'nin Tanıkları: İçeriden Bakanlar, Türkiye'nin Tanıkları: Dışarıdan Bakanlar
 
Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? - Resim : 2
 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 4'ü tutuklu 11 sanığa ilişkin kararını açıkladı.

Buna göre, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarları Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a "silahlı terör örgütünü üye olmak" suçlaması ile 10 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Gazetenin yazarlarından Ali Bulaç ve Şahin Alpay da aynı gerekçe ile 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Turan Alkan'ın ise tahliyesine karar verildi.

İbrahim Karayeğen ise 9 yıl hapis cezası aldı.

Mümtazer Türköne'ye iyi hal indirimi uygulanmadı. Davada 4'ü tutuklu 11 sanık bulunuyordu. 

Şahin Alpay ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? ile ilgili etiketler şahin alpay ne kadar ceza aldı kaç yıl
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.