Sahile vuran ölü inekler korkuttu!

Kastamonu'nun Cide ilçesinde ve Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki sahillere ölü inekler vurdu. İneklerin nerede ve nasıl ölüp sahile vurduğu araştırılırken güvenlik güçleri olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Cide ilçesi merkez sahilinde kıyıya inek ölüsü vurdu. Vatandaşların ihbarı üzerine Cide Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, ineğin kulak küpesi ve numarasına bakılarak ineğin genç çiftçilere destek amaçlı yurt dışından ithal edilen hayvanlardan olduğu belirtildi.

oluinek2

Gemilerle yurtdışından getirtilen ve bir limanda indirilme esnasında gemiden düşmüş olma ihtimali olduğunu ifade eden Cide Tarım Müdürlüğü yetkilileri, “Kulak küpe numarasından ülkemiz kayıt sistemine ait olmadığı anlaşılan inek, belediye ekiplerine ait iş makinesi yardımıyla denizden çıkarılarak ve kireçlenerek sokak köpeklerinin erişemeyeceği derinlikte gömülerek imha edilmiştir. Bilinçli Cideli vatandaşlarımızın ihbarı sayesinde kısa sürede yerinde tespit edilerek müdahalede bulunulan inek, olası herhangi bir bulaşıcı hastalık saçmadan derin bir çukura gömülerek imha edilmiştir” denildi.

oluinek3

ÖLÜ İNEKLER AKÇAKOCA'DA DA SAHİLE VURDU

Akçakoca’nın Değirmenağzı Çayağzı mevkisinde sahilde cansız iki dana gören vatandaşlar durumu belediye veteriner ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen yetkililer ilk incelemenin ardından telef olan iki danayı kaldırdılar.

Akçakoca Kale yolu üzerindeki Değirmanağzı plajı ile Alaplı Ereğli yolu üzerindeki Çayğazı plajında karaya vuran ölü danaları gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar olayı belediye ve güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan incelemenin ardından denize sürüklenen danaların nasıl geldiği merak uyandırdı.

Değirmenağzı plajında karaya vuran dananın, otlamak için geldiği Kale bölgesindeki falezlerden aşağıya düşmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

oluinek4

Çayağzı Plajı mevkisinde sahile vuran cansız dananın ayaklarının iple bağlı olduğu ve yakınında bulunan dereden mi sürüklendiği yoksa birileri tarafından atılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Her iki olay yerine gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile belediye ve güvenlik güçleri, gerekli incelemeleri yaparak küpe numaralarından danaların gerçek sahibine ulaşmaya çalışacağı bildirildi. Danalar bulundukları yerden kaldırarak gömüleceği bildirildi.

Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

AÇIKLAMA GELDİ...

Akçakoca Belediyesi Veteriner Hekimi Ufuk Göktaş, büyükbaş hayvanların gemide telef olmaları sonucu denize atılmış veya kötü hava koşullarında geminin sallanması sırasında denize atlamış olabileceklerini söyledi. Göktaş, "Hayvanların bazılarında küpe var, bazılarında yok. Küpeler, hayvanların Romanya’dan ithal edildiğini gösteriyor. Kaçak olma ihtimalleri yok. Nakil sırasında bir şekilde denize atılmış veya atlamış olabileceklerini düşünüyoruz" dedi.

Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemil Uzun da sahile vuran büyükbaş hayvan leşleriyle ilgili inceleme ve araştırmaların sürdüğünü kaydetti.

Sahile vuran ölü inekler korkuttu! ile ilgili etiketler Cide Akçakoca ölü inek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.